Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regatul Belgiei deschide un Consultat Onorific la Timișoara

Primul Consulat Onorific al Regatului Belgiei în România  se deschide La Timișoara.

Noul Consul Onorific este Ovidiu Șandor, cunoscut pentru dezvoltarea unor proiecte majore de reconversie urbană, precum City Business Centre sau cartierul ISHO din zona centrală a orașului, dar și pentru implicarea sa în domeniul cultural artistic prin activitatea Fundației Art Encounters.

Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Benoit, subliniază: „Consulatul onorific de la Timișoara va face parte integrantă din rețeaua belgiană din România și are scopul de a oferi asistență consulară cetățenilor belgieni și de a dezvolta relații economice și culturale între cele două țări. Noul consulat onorific își propune, de asemenea, să contribuie activ la consolidarea coeziunii și cunoașterii reciproce. Sunt convins că domnul Sandor își va îndeplini cu fidelitate îndatoririle în beneficiul reciproc al țărilor noastre și îl felicit încă o dată pentru numirea sa.”

Deschiderea noului Consulat Onorific are si o importanță simbolică deosebită prin sinergiile pe care le creează. Belgia și Bruxelles-ul sunt sinonime ale valorilor europene, iar Timișoara este considerată, pe bună dreptate, unul din cele mai europene orașe din Sud Estul Europei. Simbol al diversității și toleranței, Bruxelles-ul este și un important centru cultural și artistic, statut spre care aspiră și Timișoara.

Consulul onorific al Belgiei la Timișoara, Ovidiu Șandor, își dorește ca noua prezență consulară să se axeze îndeosebi pe colaborarea la nivel economic și cultural. ”Există un număr important de actori economici belgieni prezenți în regiunea noastră, în diferite domenii de activitate și în sectoare cu o importanță strategică. Consulatul isi propune să dezvolte si colaborarea la nivel artistic, cultural sau academic. Timișorenii au manifestat dintotdeauna simpatie față de Belgia și valorile pe care le reprezintă această țară, membru fondator al Uniunii Europene, model de diversitate și promovare a valorilor europene”.

De asemenea, Dominic Fritz, Primarul Timișoarei, își exprimă susținerea față de demersul Ambasadei Belgiei. “Consulatul onorific al Regatului Belgiei la Timișoara se ȋnscrie ȋn firescul deschiderii spre valorile europene, trăsătură specifică timișorenilor dintotdeauna. Istoria legăturii dintre România și Belgia are aproape două veacuri, primul consulat belgian în România datând din 1838. Salut acest eveniment, important din punct de vedere diplomatic, îl felicit pe noul consul Ovidiu Sandor şi îl asigur de toată cooperarea mea şi a Primăriei Municipiului Timişoara”.

Activitatea desfăşurată la Timişoara de noul reprezentant al Regatului Belgiei este una benevolă, inclusiv susţinerea biroului consular și sediului unde acesta îşi va desfăşura activitatea fiind asigurată de titularul postului.

Consultatul Onorific al Regatului Belgiei de la Timișoara va deservi județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara și își va desfășura activitatea de luni până vineri, între orele 09.00 si 17.30 la parterul Casei ISHO, în aceeași clădire în care activează Fundația Art Encounters, de pe Bulevardul Take Ionescu, nr 46c. Consulatul poate fi contactat prin telefon la 0371 33 63 63 sau prin email la consulbeltimisoara@gmail.com.

Timisoara are în acest moment 3 misiuni consulare (Germania, Italia și Serbia) și 15 consulate onorifice – Austria, Bulgaria, Cehia, Franta, India, Macedonia, Moldova, Olanda, Peru, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Polonia și Belgia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Care sunt tipurile de pariuri sportive disponibile în prezent?

Articolul următor

Aegon România prelungește perioada de acoperire pentru riscurile asociate COVID-19 și în primul semestru din 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share