București Real Estate Slider Timiș Ultimele stiri

Regatul Belgiei deschide un Consultat Onorific la Timișoara

Primul Consulat Onorific al Regatului Belgiei în România  se deschide La Timișoara.

Noul Consul Onorific este Ovidiu Șandor, cunoscut pentru dezvoltarea unor proiecte majore de reconversie urbană, precum City Business Centre sau cartierul ISHO din zona centrală a orașului, dar și pentru implicarea sa în domeniul cultural artistic prin activitatea Fundației Art Encounters.

Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Benoit, subliniază: „Consulatul onorific de la Timișoara va face parte integrantă din rețeaua belgiană din România și are scopul de a oferi asistență consulară cetățenilor belgieni și de a dezvolta relații economice și culturale între cele două țări. Noul consulat onorific își propune, de asemenea, să contribuie activ la consolidarea coeziunii și cunoașterii reciproce. Sunt convins că domnul Sandor își va îndeplini cu fidelitate îndatoririle în beneficiul reciproc al țărilor noastre și îl felicit încă o dată pentru numirea sa.”

Deschiderea noului Consulat Onorific are si o importanță simbolică deosebită prin sinergiile pe care le creează. Belgia și Bruxelles-ul sunt sinonime ale valorilor europene, iar Timișoara este considerată, pe bună dreptate, unul din cele mai europene orașe din Sud Estul Europei. Simbol al diversității și toleranței, Bruxelles-ul este și un important centru cultural și artistic, statut spre care aspiră și Timișoara.

Consulul onorific al Belgiei la Timișoara, Ovidiu Șandor, își dorește ca noua prezență consulară să se axeze îndeosebi pe colaborarea la nivel economic și cultural. ”Există un număr important de actori economici belgieni prezenți în regiunea noastră, în diferite domenii de activitate și în sectoare cu o importanță strategică. Consulatul isi propune să dezvolte si colaborarea la nivel artistic, cultural sau academic. Timișorenii au manifestat dintotdeauna simpatie față de Belgia și valorile pe care le reprezintă această țară, membru fondator al Uniunii Europene, model de diversitate și promovare a valorilor europene”.

De asemenea, Dominic Fritz, Primarul Timișoarei, își exprimă susținerea față de demersul Ambasadei Belgiei. “Consulatul onorific al Regatului Belgiei la Timișoara se ȋnscrie ȋn firescul deschiderii spre valorile europene, trăsătură specifică timișorenilor dintotdeauna. Istoria legăturii dintre România și Belgia are aproape două veacuri, primul consulat belgian în România datând din 1838. Salut acest eveniment, important din punct de vedere diplomatic, îl felicit pe noul consul Ovidiu Sandor şi îl asigur de toată cooperarea mea şi a Primăriei Municipiului Timişoara”.

Activitatea desfăşurată la Timişoara de noul reprezentant al Regatului Belgiei este una benevolă, inclusiv susţinerea biroului consular și sediului unde acesta îşi va desfăşura activitatea fiind asigurată de titularul postului.

Consultatul Onorific al Regatului Belgiei de la Timișoara va deservi județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara și își va desfășura activitatea de luni până vineri, între orele 09.00 si 17.30 la parterul Casei ISHO, în aceeași clădire în care activează Fundația Art Encounters, de pe Bulevardul Take Ionescu, nr 46c. Consulatul poate fi contactat prin telefon la 0371 33 63 63 sau prin email la consulbeltimisoara@gmail.com.

Timisoara are în acest moment 3 misiuni consulare (Germania, Italia și Serbia) și 15 consulate onorifice – Austria, Bulgaria, Cehia, Franta, India, Macedonia, Moldova, Olanda, Peru, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Polonia și Belgia.

Related posts

Al Di Meola revine în Cluj-Napoca, într-un concert extraordinar de lansare al noului său album – Opus

redactia

Producătorul de componente auto Compa Sibiu, investiții de peste 39 mil. lei în maşini şi echipamente

redactia

Evadarea din criză – 7 soluții pentru antreprenori

A. I.

Trei oferte depuse pentru Autogara Beiuș și două pentru Autogara Marghita

Traian Dan

Timișoara: Liceul destinat nevăzătorilor din toată țara, reabilitat cu fonduri europene

redactia

Bunele practici de management, dezbătute la o degustare de vin

Nora Dumitrescu

Asociația Dăruiește Viață, Deloitte, Impact Hub și Junior Achievement Romania sunt câștigătorii Trofeelor CCIFER Business Challenges 2020

Nicolae Pop

Lege promulgată: Primăriile vor putea încheia contracte cu crescătorii de animale pentru atribuirea de terenuri

Ion Surdu

Politehnica Timișoara – model de implementare a proiectelor din fonduri europene

Stefana Muresan

Trei ofertanți pentru Autostrada Transilvania – Sălaj

Nora Dumitrescu

AFI Europe – autorizație de construcție pentru AFI City, primul proiect rezidențial din România al companiei

Ionut Oprea

Dotări de 2,5 milioane de euro pentru Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu

Traian Dan

Chiria percepută în parcurile Tetarom, suspendată pe timpul stării de urgență

Nora Dumitrescu

Autostrada Transilvania, accelerată din birourile de la București

Nora Dumitrescu

Companie cu capital germano-egiptean, interesată să investească 5 milioane de euro în Săcele

Stefana Muresan

Planurile Paralela 45: Creştere a afacerilor de 20%, deschiderea a cinci agenţii și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureş

Stefana Muresan

P3 Logistic Parks, plan de dezvoltare amplu

APIA: Ajutor de 16 euro/hectar pentru culturile amplasate pe teren arabil

Stefana Muresan

Producție de compuși anorganici, recuperarea și rafinarea metalelor prețioase din diferite tipuri de deșeuri, realizate într-un laborator al UBB

Ion Surdu

Mai multe afaceri din domeniul frumuseţii, din Timişoara, şi-au închis activitatea din cauza unei virgule

Robert Bloancă

Compania de Apă Someș a introdus restricții la ghișee

Nora Dumitrescu

S-a semnat contractul pentru realizarea drumului de legătură Oradea – Oșorhei

Stefana Muresan

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, la International Business Forum

Stefana Muresan

Pădurea de Mâine

redactia

Leave a Comment