Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul Albalact ridică un complex turistic de 10 milioane €

Societatea Apulum Turism va da în funcțiune anul viitor un complex cu hotel de cinci stele și centru de evenimente la Cluj-Napoca.

Acesta se ridică pe locul fostului Camping Făget. Societatea este controlată indirect de familia lui Raul Ciurtin, creatorul brandului de lactate Zuzu, implicat în mai multe business-uri de producţie din sectorul alimentar, conform ZF. Ansamblul ce va cuprinde un hotel de 50 de camere, cotat la cinci stele, două săli de evenimente şi un spa va fi gata în a doua parte a anului viitor.

Familia Ciurtin a cumpărat, acum doi ani şi jumătate, terenul pe care se afla Campingul Făget. Apulum Turism este deţinută de Tania Privee, firmă controlată în mod egal de Lorena Beatrice Ciurtin şi de Tania Elena Ciurtin, soţia şi fiica antreprenorului. Acesta este primul proiect în turism al familiei. Jumătate din suma necesară dezvoltării acestui ansamblu va fi asigurată de un ajutor de stat acordat în 2020.

Centrul turistic şi de agrement, ce se va întinde pe 33.151 mp, va include piscină acoperită cu zonă VIP și piscină descoperită, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente, capelă de ceremonii şi parcare cu 142 de locuri.

Ciurtin a fondat fabrica de produse lactate Albalact, cumpărată de francezii de la Lactalis. El a obținut din vânzare 30 de milioane de euro. O parte din banii primiți i-a redirecționat în industria conservelor, prin Prefera Foods Oiejdea și Salconserv Mediaș, unde a investit 12 milioane de euro în active și utilaje.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bosch creează povești de succes și echipe remarcabile

Articolul următor

Parcurile industriale Tetarom, cele mai rentabile din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share