Târgul de Cariere își continua periplul virtual și ajunge în 25 și 26 martie la Cluj. În cele două zile, de la 11:00 la 18:00 angajatorii activi și cei care sunt în căutarea unor oportunități profesionale sau de dezvoltare a carierei își dau întâlnire pe targuldecariere.ro. Printre companiile care abia așteaptă să-și întâlnească posibilii viitori angajați se numără și Bosch.
Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. La Blaj, Bosch produce din 2012 şi componente pentru industria auto: o gamă largă de senzori precum și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot aici, compania implementează soluții de industrie 4.0, precum si sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser. Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în decursul anilor. Mai mult, fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe, o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel și una dintre puţinele locații Bosch de pe continent în care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată. Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj a devenit începând din 2020 unitate de producţie coordonatoare la nivel global, pentru senzorii de bătaie.
Bosch își dorește să lase o amprentă de durată în lume, creată de o echipă remarcabilă. Și cum altfel se poate crea o echipă remarcabilă decât prin corectitudine și implicare? Succesul global al companiei Bosch depinde în foarte mare măsură de calificarea şi motivarea angajaţilor. Acesta este motivul pentru care compania investește în evoluția resurselor umane, oferă programe de dezvoltare pentru specialiști și management, pentru cei care doresc să își consolideze abilitățile individuale sau să își planifice următoarea mutare în carieră. Datorită managementului sistematic al competențelor, Bosch este conștient de nevoile de instruire ale fiecărui angajat, individual. Cunoștințele de specialitate și abilitățile sociale sunt considerate la fel de importante. Compania își propune să ofere fiecărui angajat aceleași oportunități de dezvoltare și, astfel, aplică instrumente standardizate în întreaga lume. Acestea includ feedback periodic și întâlniri de planificare, seminarii bazate pe cooperare. Planificarea carierei la Bosch este, de asemenea, transparentă și standardizată: pentru a accede într-o poziție de conducere, angajaţii au nevoie de calificări specifice. Pe lângă cunoștințele de specialitate, managerii de resurse umane iau în considerare și abilitățile de management. Bosch oferă un mediu de lucru inspiraţional, cultură corporativă, principii de conducere, o atmosferă de muncă prietenoasă și vine în întâmpinarea nevoilor angajaţilor, acordând o atenție specială echilibrului dintre viața profesională și cea personală. Printre nenumăratele beneficii oferite de companie se numără: program de lucru flexibil, 25 de zile de concediu anual, bonusuri de relocare şi recomandare, transport gratuit, cantină în incinta fabricii şi o gamă largă de servicii medicale gratuite.
Compania se concentrează și pe educație, dezvoltând proiecte menite să crească comunități și asumându-și o responsabilitate specială pentru ocuparea forței de muncă și educație. De exemplu, Bosch România este un partener de încredere al școlilor locale în proiectul sistemului de învățământ dual încă din 2013. În Blaj, pentru programul școlar dual, există acum un parteneriat strâns cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”. În ceea ce privește colaborarea cu mediul academic, compania a dezvoltat parteneriate cu trei universități din regiune: Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, precum și cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, extensia Alba Iulia.