Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcurile industriale Tetarom, cele mai rentabile din România

Consiliul Județean (CJ) Cluj și societatea de administrare, Tetarom, au realizat o analiză a rentabilității investițiilor realizate în cele trei parcuri industriale publice, în contextul conturării bugetului pe 2021 și a principalelor direcții de acțiune.

Analiza a relevat faptul că, prin raportare la valoarea investițiilor realizate în infrastructura parcurilor, Tetarom se situează pe locul I în țară din punctul de vedere al costului pe loc de muncă înființat. Prin comparație cu celelalte parcuri similare din România, Tetarom are cel mai mic cost, de 1.500 de euro.

„Tetarom s-a dovedit a fi un model de  succes, un catalizator al dezvoltării economice a întregului județ, iar investițiile pe care le facem în parcurile industriale au un randament foarte bun. Comparația cu alte parcuri industriale, chiar și din Europa, ne avantajează. În Olanda, crearea unui loc de muncă într-un parc industrial costă 7.500 de euro”, a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Parcurile Tetarom nu au fost afectate major de impactul crizei sanitare asupra mediului de business, neînregistrându-se nicio relocare a unui investitor major. Spațiile de producție din cadrul Tetarom I, respectiv cele două noi hale recent date în folosință, de 4.293 mp, au fost ocupate în proporție de 100%.

În pofida faptului că multe companii sunt încă reticente în aducerea angajaților la serviciu, au fost închiriate deja 50% dintre spațiile de birouri disponibile în cadrul imobilului cel mai recent edificat, respectiv 1.100 mp din 2.134 mp. Până în prezent, în Parcurile Tetarom, al căror grad de ocupare este de 100%, au fost atrase investiții de peste 650 de milioane de euro. În acest fel au fost create 13.000 de noi locuri de muncă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondatorul Albalact ridică un complex turistic de 10 milioane €

Articolul următor

Marile festivaluri vin cu un plan de redresare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share