Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitorii în Banca Transilvania, răsplătiți cu acțiuni gratuite

Conducerea Băncii Transilvania (BT) Cluj propune să acorde acționarilor titluri gratuite în urma majorării capitalului cu 573 de milioane de lei.

Cea mai mare bancă din România vrea să îşi majoreze capitalul din profitul net al anului 2020 şi să acorde astfel o acţiune gratuită la 10 acţiuni deţinută, potrivit anunțului publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

“Majorarea capitalului social se va realiza prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2020, în sumă de 573 de milioane de lei, prin emiterea tot atâtea acţiuni, cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune, în beneficiul acţionarilor înregistraţi în Registrul Acţionarilor, ţinut de Depozitarul Central, la data de înregistrare ce va fi stabilită de Adunarea Generală a Acționarilor (propunere 10 septembrie 2021)”, se arată în convocator.

De asemenea, acţionarii băncii, printre care se numără şi fonduri de pensii şi societăți de investiții financiare, sunt chemaţi să aprobe şi un program de răscumpărare de până la 35 milioane de acţiuni, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 3,5 lei.

“Aprobarea datei de 10 septembrie 2021 ca data de înregistrare şi a ex-date – 9 septembrie 2021, pentru identificarea acţionarilor care urmează a beneficia de alte drepturi şi asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor AGEA, inclusiv dar fără a se limita la dreptul de a beneficia de acţiunile gratuite care se vor emite în urma majorării capitalului social. Aprobarea datei de 13 septembrie 2021 ca data a plăţii pentru acţiunile gratuite care se vor emite în urma majorării capitalului social”, sunt punctele de pe ordinea de zi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Caută respectul, caută Michelin Zalău – un mod mai bun de a avansa în carieră!

Articolul următor

Centru de pregătire a pompierilor din fonduri europene, inaugurat la Borș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share