Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centru de pregătire a pompierilor din fonduri europene, inaugurat la Borș

Vineri, 26 martie 2021, a avut loc finalizarea proiectului „Abordare Transfrontalieră Integrată pentru Îmbunătățirea Cooperării și Pregătirii Comune în Prevenirea Riscurilor și Managementul Dezastrelor la Nivelul Euroregiunii Bihor – Hajdu Bihar” – CROSSRISKS.

La evenimentul care a avut loc la Borș, județul Bihor, au participat ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode, Secretarul de Stat – Raed Arafat, Inspectorul General al IGSU – general-maior Dan-Paul Iamandi, șeful UPU-SMURD Bihor – Hadrian Borcea și Inspectorul şef al ISU Bihor – colonel Sorin Mihai Caba.

În cadrul proiectului a fost amenajat, în comuna Borș, un Centru Regional de Pregătire Integrată pentru Intervenții în Situații de Urgență. Acesta este dotat cu două containere în care pompierii se pot pregăti pentru diverse scenarii pe care le pot întâlni în timpul unor intervenții. Unul dintre containere asigură condiţii de observare a fenomenelor arderii şi de antrenare a personalului de intervenţie privind operaţiunile de stingere a incendiilor, în timp ce celălalt este de căutare-salvare fiind alcătuit dintr-un labirint de oţel cu diferite obstacole.

Bugetul total al proiectului este 1.207.339 Euro, din care 85% reprezintă finanțarea nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană (prin Fondul European de Dezvoltare Regională), 13,91%, cofinanțarea de stat, în timp ce contribuția partenerilor este de 1,09%.

Proiectul prevede:

Organizarea de cursuri de limbă maghiară și engleză, respectiv română și engleză pentru 80 de persoane care lucrează în domeniul gestionării dezastrelor, atât pe partea română cât și maghiară;

Actualizarea protocolului comun de intervenție în situații de urgență în zona de frontieră;

Organizarea unui program comun de instruire pentru pompierii militari;

Amenajare, extindere și dotare centre transfrontaliere de pregătire pentru intervenții în situații de urgență;

Amenajarea Centrului Regional de Pregătire Integrată pentru Intervenții în Situații de Urgență din localitatea Hajdúszoboszló (HU);

Amenajarea şi extinderea Centrului Regional de Pregătire Integrată pentru Intervenții în Situații de Urgență din comuna Borș (RO.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investitorii în Banca Transilvania, răsplătiți cu acțiuni gratuite

Articolul următor

TB 100: ALBALACT – o poveste a laptelui și a succesului românesc de 50 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share