Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Planwerk a proiectat noua înfățișare a cartierului Iris

Biroul de arhitectură și urbanism Planwerk a finalizat studiul prin care se va îmbunătăți calitatea locuirii, mobilitatea și mediul în cartierul clujean Iris, prin optimizarea rețelei de spații publice și spații verzi.

Proiectul face parte din programul “Oraș pentru pietoni” și vizează Piața Karl Liebknecht și străzile adiacente. Conceptul de amenajare acoperă o suprafață de 23.500 mp din domeniul public al municipiului și care mai cuprinde strazile Războieni, Puieților, G. Asachi, Spiru Haret, Postăvarul, N. Românul, Iris.

„2021 va fi anul cartierelor la Cluj-Napoca. Avem în plan zona cartierelor Iris, Dâmbul Rotund, Gară. Avem în proiect amenajarea de coridoare verzi-albastre: mobilitate sustenabilă de-a lungul cursurilor de apă. Pentru culoarul de mobilitate de-a lungul Someşului – etapa 2 – Parcul Feroviarilor şi Parcul Armătura ne aflăm la faza de licitație pentru execuția lucrărilor.

În privința Parcului Armătura suntem tot în faza de licitație pentru execuția lucrărilor, avem patru oferte în evaluare și estimăm că în 2021 vom începe lucrările. Pentru culoarul de mobilitate de-a lungul Someşului, zona de la Parcul Armătura şi până la podul Fabricii şi pârâul Chinteni (tronson Someş – str. Oaşului) suntem în faza de achiziție a documentației tehnice”, a explicat primarul Emil Boc.

În cartierul Dâmbul Rotund urmează să aibă loc lucrări la străzile G. Sion, Cucului, Privighetorii, I. Teodoreanu. În cartierele Iris și Dâmbul Rotund se vor executa lucrări de întreținere pe artere, de modernizare a sistemului de iluminat public, dar și în domeniul siguranței circulației și spațiilor verzi ori în cel al educației prin diverse intervenții de modernizare, amenajarea unităților de învățământ.

„În cartierul Iris, ne dorim ca proiectul să fie finanțat din fonduri europene, pe noile programe pregătite de la nivel european sau național”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în Primăria Cluj-Napoca. Studiul realizat de Planwerk urmărește îmbunătățirea calității locuirii, a mobilității și a factorilor de mediu în cartierul Iris, prin optimizarea rețelei de spații publice și spații verzi.

Sunt prioritizate componetele pietonale, velo și vegetale ale spațiului public, fără însă a pierde din vedere fluiditatea și siguranța traficului motorizat. Se propune implementarea de tehnologii urbane moderne, performante energetic și informațional, orientate spre o evoluție sustenabilă a cartierului și a orașului în ansamblu: iluminat led, facilități pentru vehicule electrice, sisteme Wi-Fi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TB 100: Echipa Leco performează și în vremuri dificile pentru mediul de afaceri

Articolul următor

Străinii vor să ecologizeze zona de depozitare a deșeurilor din Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share