Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Străinii vor să ecologizeze zona de depozitare a deșeurilor din Maramureș

Un investitor străin a găsit soluția ca prin tehnologii moderne, prietenoase cu mediul, să ecologizeze zona de depozitare a deșeurilor din județul Maramureș și să o valorifice.

Secretarul de stat Raul Pop, din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a efectuat o vizită de lucru pentru a rezolva problema colectării deșeurilor din județ, alături de președintele Consiliul Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan. Au mai fost prezenți consilierul secretarului de stat, Cecilia Martin, reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu, specialiști din CJ, deputatul Cristian Brian.

Delegația s-a deplasat la Sârbi – Fărcașa pentru a verifica stadiul lucrărilor la Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor. Având în vedere că problemele de mediu din Maramureș ar putea declanșa procedura de infringement, mecanismul prin care Uniunea Europeană poate sancționa drastic statul român, delegația s-a deplasat și la societatea Romplumb.

Aici, la depozitul de zgură, au fost impuse termene clare privind ecologizarea amplasamentului. Acestea nu au fost respectate, deși societatea și-a sistat această activitate din 2007. La fața locului a fost prezent și un investitor străin care a găsit soluția ca, prin respectarea tuturor normelor de mediu impuse de țara noastră, prin tehnologii moderne, prietenoase cu mediul, să ecologizeze zona și totodată să o valorifice.

CJ Maramureș va informa ministerul despre măsurile pe care le va aplica pentru ca amplasamentul să fie ecologizat și valorificat corespunzător. “Ne dorim ca astfel de situații să nu se mai repete în județul nostru, legile să fie clare și respectate întocmai pentru ca sănătatea maramureșenilor să nu fie afectată, așa cum s-a întâmplat înainte de 1989”, a subliniat vicepreședintele CJ, Radu Trufan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Planwerk a proiectat noua înfățișare a cartierului Iris

Articolul următor

Un nou traseu Via Ferrata în Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share