Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Chinezii descind pe centura Zalăului

Ministerul Transporturilor a semnat autorizaţia de construire pentru centura municipiului Zalău, prima şosea nouă din România care se face cu un constructor din China. Emiterea autorizaţiei de construire va fi urmată de ordinul pentru începerea lucrărilor şi intrarea în şantier, în cel mult 30 de zile.

Antreprenor este Sinohydro, constructor din China care a câştigat contractul în 2020 pentru o valoare de 185 de milioane lei. În acest contract, componenta financiară a avut 60 de puncte, iar oferta tehnică, 40 de puncte, conform Economedia.

Proiectul include cinci viaducte şi două poduri. Varianta Zalău are 5,5 km şi asigură legătura între Drumul Național 1 F (Cluj-Napoca – Zalău – Satu Mare) şi Drumul Judeţean 191 C, termenul de execuţie fiind de 24 de luni, cu șapte ani de garanţie.

Compania din China va asigura managementul pe şantier şi utilajele specializate, în timp ce forţa de muncă vine din plan local. Unele utilaje vor fi închiriate din ţară. Şi pe şantierele Autostrăzii 0 Bucureşti Sud, unde lucrează un antreprenor din Turcia, forţa de muncă şi utilajele sunt asigurate prin firme din ţară.

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a propus oficial un proiect de ordonanță de urgență prin care să excludă companiile din China de la licitațiile publice pentru proiecte de infrastructură din România. Proiectul a fost discutat în primă lectură în guvern și se referă doar la licitațiile viitoare, cele în curs nefiind afectate.

Cele mai importante licitaţii unde concurează şi firme din China sunt A1 Sibiu – Piteşti, Drumul Expres Craiova – Piteşti A0 Bucureşti Nord, magistrala de metrou 6, spre Otopeni, achiziţia de trenuri electrice noi la Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețelele de supermarketuri se extind în Banat și Transilvania

Articolul următor

Fabrică de plicuri de hârtie pentru semințe la Câmpia Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share