Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrică de plicuri de hârtie pentru semințe la Câmpia Turzii

Societatea clujeană Agrosel, specializată în producția de semințe, va pune în funcţiune un utilaj de ultimă generaţie pentru producerea de plicuri de hârtie. Acesta va ajunge la viteza de 400 de unități pe minut.

Agrosel a realizat, în 2020, investiţii în creşterea capacităţilor de producţie şi eficientizarea livrărilor către clienţi, de 1,68 milioane de lei, şi are în plan în acest an să investească 7,4 milioane, conform ZF. Este singura companie privată cu capital autohton din țară care face ameliorare de hibrizi de legume şi unul dintre cei mai mari producători de seminţe din Europa Centrală şi de Est.

În ultimul an, investiţiile au vizat creşterea capacităţilor de producţie şi eficientizarea livrărilor. Capacitatea de depozitare s-a dublat, depozitul cu temperatură şi umiditate controlată a fost extins, fiind date în folosinţă o nouă platformă şi rampe de încărcare.

„A fost achiziţionat şi pus în funcţiune un utilaj nou pentru prelucrarea amestecurilor de seminţe de gazon, în saci tip poşetă, de 1-2 kg. Această investiţie, plus relocarea şi automatizarea liniei de producere a amestecurilor de seminţe destinate gazonului ornamental sau plantelor furajere, fac să putem produce şi prelucra 1.000 tone seminţe/an”, a precizat conducerea Agrosel.

Seminţele se găsesc în retailul tradiţional, dar şi în reţeaua Lidl. Produsele sunt exportate în ţările din ECE, Marea Britanie, Danemarca sau Franţa. Agrosel creează soiuri de legume productive și sănătoase. Aceasta dezvoltă varietăți (soiuri și hibrizi) ameliorate, adaptate condițiilor climatice din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Chinezii descind pe centura Zalăului

Articolul următor

Farmec și-a crescut cifra de afaceri în 2020 cu aproape 10%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share