Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleu Silvaniei vrea să atragă acasă IT-iștii din Cluj

Întreprinzătorul șimleuan Paul Pasztor, inițiatorul clubului local MindHub, și-a propus să regrupeze pe meleagurile natale informaticienii plecați de acasă.

Acesta vrea să transforme un oraș mic, Șimleu Silvaniei, într-un centru regional IT. Aici a înființat un club pentru atragerea tinerilor în domeniu și a creat un punct de lucru al companiei sale de profil cu sediul în Cluj-Napoca, potrivit Reporter Pur și Simplu.

“Toată lumea vorbea despre atragerea tinerilor înapoi în Șimleu Silvaniei, un lucru greu de realizat. Însă mi-am adus aminte cum a fost când m-am mutat eu în Șimleu, din Cluj-Napoca. Aveam o firmă de web development și mi-am zis că pot să mă descurc și din Șimleu cu clienții, majoritatea din SUA.

Visul meu era să deschid un punct de lucru aici, adică să aduc programatori școliți la Cluj, pentru care, odată căsătoriți, acesta ar fi prea mult. Tineri care să lucreze din Șimleu, pentru firma din Cluj, care îi pune în legătură cu clienții din America. M-am gândit cum ar fi dacă le-aș putea oferi copiilor de programatori, dar nu numai, cursuri de programare, și așa a apărut MindHub.

Cinci dintre angajații firmei din Cluj lucrează în Șimleu. Foarte mulți tineri au dorința de a se întoarce,  chiar dacă lucrează în Cluj. Decât să mergi să lucrezi chiar și în SUA sau Canada, mai bine să rămâi aici și să lucrezi pentru firme din aceste țări. Salariile sunt la același nivel ca cele oferite în Cluj sau București”, a spus Pazsztor.

Copiii învață să își folosească mintea.  În partea de teorie aprofundează aplicații pe tabletă, plus proiecte cu roboți. Adică robotul să execute comenzile programate, copiii putând chiar să creeze un joc în care să fie implicați roboții. Cei mai mari fac programe pe laptop sau mici aplicații pe telefonul mobil. Copiii devin creatori de jocuri si conținut digital.

Șimleu Silvaniei a devenit franciza MindHub nr. 1, peste București, Cluj-Napoca sau Brașov, având cei mai mulți copii. MindHub este o școală inovatoare de inițiere în programare. Aceasta îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea logică și analitică, studiind fundamentele programării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR: Au fost montate ultimele grinzi la pasajul de pe bretelele 3 și 4 la Nodul Rutier Sebeș din Autostrada A10

Articolul următor

Rețelele de supermarketuri se extind în Banat și Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share