Bihor Infrastructura Slider Transport Ultimele stiri

Centura ocolitoare a Băilor Felix, de 5,7 km, va fi gata în doi ani

Comuna Sânmartin și, implicit, Băile Felix, va avea o centură ocolitoare. În ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor de marți, 30 martie, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind parteneriatul dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru realizarea obiectivului de investiții „Drum de legătură între Municipiul Oradea și comuna Sânmartin”.

Traseul ar urma să aibă o lungime de 5,7 kilometri și pornește de pe strada Iancu de Hunedoara printr-un pasaj suprateran peste Centura Oradea, apoi merge de-a lungul cursului Pârâului Peța. Ruta continuă spre Băile 1 Mai. În această zonă va fi construit un alt pasaj suprateran peste drumul dintre Sânmartin și Băile 1 Mai și peste calea ferată Oradea – Sânmartin. Revenirea în Drumul Național 76 (DN76) se va face printr-un sens giratoriu, care ar urma să fie construit cu aproximativ 50 de metri înainte de a vira spre localitatea Cordău, la ieșire din Băile Felix spre Beiuș.

În luna aprilie va fi încheiat un parteneriat și cu Primăria Sânmartin, care va fi responsabilă de suportarea cheltuielilor pentru studiile pregătitoare, geologice și topografice, precum și pentru obținerea avizelor și colaborarea cu proprietarii terenurilor care ar urma să fie expropriate.

„Mulțumesc domnului primar Cristian Laza pentru parteneriatul cu Primăria din Sânmartin. Consiliul Județean Bihor se angajează să realizeze studiul de fezabilitate (SF) pentru șoseaua de centură, care preia traseul unui proiect mai vechi al Zonei Metropolitane Oradea (ZMO), cu unele modificări. Ne propunem ca în cursul lunii iulie să finalizăm SF-ul și să parcurgem procedurile în interiorul companiei de drumuri, de la aprobările din Comisia Tehnico-Economică a CNAIR, din Ministerul Transporturilor, din comisia interministerială, până la Hotârârile de Guvern necesare, astfel încât să fie un proiect matur care să poată fi finanțat din fonduri europene în cursul anului viitor. Consiliul Județean Bihor își va asuma răspunderea pentru implementarea acestui proiect, în așa fel încât să devină realitate în următorii doi ani”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Noua centură va fi avantajoasă atât pentru locuitorii din Sânmartin, cât și pentru cei care vin dinspre Beiuș și merg la Oradea, pentru că nu mai traversează zona Băile Felix, dar și pentru șoferii care vin dinspre Cluj-Napoca spre stațiunea Băile Felix. Astfel, traficul din localitatea Sânmartin va scădea.

Drumul de ocolire Sânmartin ar urma să descongestioneze traficul din Zona Metropolitană Oradea și să evite crearea ambuteiajelor în localitatea Sânmartin și în stațiunea Băile Felix. Numărul mașinilor care circulă din Oradea înspre Cluj-Napoca prin localitatea Oșorhei și înspre Deva prin Sânmartin – Băile Felix depășește 24.000 în doar 24 de ore.

Related posts

Accenture: Absolventele de studii universitare din 2020 – prima generație care va beneficia de egalitatea de gen la locul de muncă

Stefana Muresan

Romgaz continuă livrările de gaze către Electrocentrale Constanţa

redactia

Investiții străine în Transilvania: DS Smith vrea să dezvolte o stație modernă de tratare a apelor tehnologice

Ion Surdu

Lanțul de showroom-uri Divani & Sofa, reactivat în Transilvania

Nora Dumitrescu

Via ferrata, speoturism și vizite la bisericile de lemn din Pădurea Craiului

Traian Dan

Cinci oferte pentru centura metropolitană a Clujului

Stefana Muresan

Eximtur se indreapta spre afaceri de 54 mil. euro

Stefana Muresan

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță înscrieri pentru un internship plătit

Ion Surdu

UMF Tîrgu Mureş menţine sus ştacheta performanţei

Stefana Muresan

Filarmonica Banatul va intra într-un amplu proces de reabilitare

redactia

Viitorii designeri ai industriei mobilei, formați dintre studenții de la arte

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca va avea cea mai mare parcare din Transilvania

redactia

Azerii de la Socar vor să opereze şase dintre benzinăriile Aral din Timişoara, Arad şi Sibiu

Robert Bloancă

Parcare de 4,5 milioane de euro în centrul municipiului Oradea

Stefana Muresan

„Tranzacțiile M&A: aspecte cheie juridice, fiscale și de business într-o perspectivă 360 de grade” are loc pe 19 noiembrie la București

Papuc Irina

Fabrica de ambalaje Exonia începe de mâine producția de ambalaje pentru parafarmaceutice. Spitalele le vor putea procura fără adaos comercial

Papuc Irina

Proiect de planetariu la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Munich and Nuremberg Airport to become hubs for Lilium operations

Ionut Oprea

Mezina omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, afaceri de milioane de dolari la New York. Lucrează cu Calvin Klein, Ford și Morgan Chase

redactia

Carbochim şi-a majorat profitul de aproape 40 de ori, în primul trimestru

Stefana Muresan

Orașul Huedin, primul contract pe fonduri europene din istoria localității

redactia

Învățarea relevantă: Cum învăță diferit 43.700 elevi din România?

redactia

Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile în cadrul CSALB

Traian Dan

La Șura Mică, acasă pentru seniori – Seniorenresidenz Maria Theresia

Ligia Voro

Leave a Comment