Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura ocolitoare a Băilor Felix, de 5,7 km, va fi gata în doi ani

Comuna Sânmartin și, implicit, Băile Felix, va avea o centură ocolitoare. În ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor de marți, 30 martie, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind parteneriatul dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru realizarea obiectivului de investiții „Drum de legătură între Municipiul Oradea și comuna Sânmartin”.

Traseul ar urma să aibă o lungime de 5,7 kilometri și pornește de pe strada Iancu de Hunedoara printr-un pasaj suprateran peste Centura Oradea, apoi merge de-a lungul cursului Pârâului Peța. Ruta continuă spre Băile 1 Mai. În această zonă va fi construit un alt pasaj suprateran peste drumul dintre Sânmartin și Băile 1 Mai și peste calea ferată Oradea – Sânmartin. Revenirea în Drumul Național 76 (DN76) se va face printr-un sens giratoriu, care ar urma să fie construit cu aproximativ 50 de metri înainte de a vira spre localitatea Cordău, la ieșire din Băile Felix spre Beiuș.

În luna aprilie va fi încheiat un parteneriat și cu Primăria Sânmartin, care va fi responsabilă de suportarea cheltuielilor pentru studiile pregătitoare, geologice și topografice, precum și pentru obținerea avizelor și colaborarea cu proprietarii terenurilor care ar urma să fie expropriate.

„Mulțumesc domnului primar Cristian Laza pentru parteneriatul cu Primăria din Sânmartin. Consiliul Județean Bihor se angajează să realizeze studiul de fezabilitate (SF) pentru șoseaua de centură, care preia traseul unui proiect mai vechi al Zonei Metropolitane Oradea (ZMO), cu unele modificări. Ne propunem ca în cursul lunii iulie să finalizăm SF-ul și să parcurgem procedurile în interiorul companiei de drumuri, de la aprobările din Comisia Tehnico-Economică a CNAIR, din Ministerul Transporturilor, din comisia interministerială, până la Hotârârile de Guvern necesare, astfel încât să fie un proiect matur care să poată fi finanțat din fonduri europene în cursul anului viitor. Consiliul Județean Bihor își va asuma răspunderea pentru implementarea acestui proiect, în așa fel încât să devină realitate în următorii doi ani”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Noua centură va fi avantajoasă atât pentru locuitorii din Sânmartin, cât și pentru cei care vin dinspre Beiuș și merg la Oradea, pentru că nu mai traversează zona Băile Felix, dar și pentru șoferii care vin dinspre Cluj-Napoca spre stațiunea Băile Felix. Astfel, traficul din localitatea Sânmartin va scădea.

Drumul de ocolire Sânmartin ar urma să descongestioneze traficul din Zona Metropolitană Oradea și să evite crearea ambuteiajelor în localitatea Sânmartin și în stațiunea Băile Felix. Numărul mașinilor care circulă din Oradea înspre Cluj-Napoca prin localitatea Oșorhei și înspre Deva prin Sânmartin – Băile Felix depășește 24.000 în doar 24 de ore.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Valtryp Oradea, exemplu de bune practici într-o carte de management

Articolul următor

Centre de depozitare a deșeurilor la Marghita, Beiuș, Salonta și Aleșd

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share