Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lacurile Beliș și Tarnița, interzise la navigația cu motoare termice

Proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentelor de navigație pe lacurile Tarnița și Beliș a fost adoptat de către forul administrativ județean din Cluj, conform dispozițiilor date de Ministerul Transporturilor.

La dezbaterea finală a fost adoptat un amendament care prevede adăugarea hidroglisoarelor care utilizează combustibili fosili pe lista de interzicere a navigației pe lacurile clujene. Controlul şi constatarea contravenţiilor se vor efectua de către agenţii din cadrul Consiliului Județean Cluj.

„Discotecile plutitoare sunt interzise, dar strict cele care utilizează combustibili fosili. Din păcate, regulamentul are scăpări pentru ski-jet-uri electrice și pentru ambarcațiuni cu biodiesel, etanol, permise în continuare. Prevedem că amatorii de senzații tari își vor achiziționa astfel de ambarcațiuni, iar poluarea fonică și de altă natură va continua, chiar dacă diminuat.

Nu există nici limită de viteză, iar aceasta se putea reglementa cu capacitate maximă pentru motoare pentru ca alte persoane pe lac să nu fie puse în pericol. Solicităm MT, care avizează regulamentul în forma sa finală, să facă modificările necesare pentru a proteja Tarnița și Beliș și pentru a încuraja ecoturismul”, a semnalat coordonatorul campaniei SOS Tarnița, Adrian Dohotaru.

Organizația va solicita demolarea tuturor construcțiilor ilegale de pe lac, de la pontoane la garduri și cabane. Aceasta cere amendarea proprietarilor care au construit ilegal, a celor care deversează toaletele în Tarnița și a turiștilor care aruncă deșeuri. Cea mai mare petiție din județ a fost semnată de 9.000 de persoane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Brașov – Făgăraș, scoasă de la sertar

Articolul următor

Drum Construct și Paolo Gepa vor reabilita trei clădiri din Sălaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share