Auto Bihor București Cluj Energie Mediu Sibiu Timiș Transport Ultimele stiri

Autobuz electric în teste prin mai multe orașe din Transilvania și Banat

Un autobuz electric MAN Lion’s City E va circula prin Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Sibiu și Timișoara în perioada 31 martie – 9 aprilie pentru a fi testat de locuitorii acestor orașe.

Joi, 31 martie 2021 a debutat roadshowul de prezentare și testare a autobuzului electric MAN Lion’s City E în România.

Noua generație MAN Lion’s City este pregătită pentru orice aplicație. Modelele de autobuze complet electrice MAN Lion’s City îndeplinesc cerințele actuale de sustenabilitate, fiabilitate și eficiență în ceea ce privește transportul public. Modelul MAN Lion’s City E devine din ce în ce mai popular între clienții europeni. Viitorul fără emisii începe acum. Împreună putem realiza acest lucru”, a precizat Heinz Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus, MAN Truck & Bus SE.

Romania nu putea să nu facă parte din cadrul roadshowul european de prezentare a vehicului MAN Lion’s City E. Vehiculul este disponibil pentru testare în șase orașe principale din România și suntem siguri că va impresiona prin fiabilitate și eficiență, așa cum s-a întamplat în toate țările europene unde a fost deja testat”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să avem grijă de mediu. Știm cu toții că amprenta noastră asupra mediului se poate măsura foarte exact, se poate calcula ce înseamnă viața noastră de zi cu zi ca amprentă ecologică, ca amprentă asupra mediului. Responsabilitatea nu se poate transfera. Este a mea, a tuturor cetățenilor din această țară, a fiecărui primar, a fiecărei companii, a fiecărei entități care încearcă să facă viața mai bună în comunitatea noastră. Lansarea acestui mijloc de transport este o invitație la un alt stil de viață, o invitație pe care trebuie să o audă autoritățile publice locale. Știm cu toții că în marile aglomerări urbane amprenta transportului este extraordinar de mare. Peste 70% din poluarea aerului din București provine de la trafic. La nivel european aproximativ 25% din poluarea aerului vine din trafic. În cazul orașelor mari acel procent de 25% urcă până la 60-75%, a subliniat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Caracteristici

Modelul disponibil pentru testare, în România, este MAN Lion’s City E de 12 metri. Vehiculul este dotat cu un pachet de baterii, compus din șase unități, cu o capacitate de 480 kWh, 3 uși acționate electric, dintre care două au control automat, precum și faruri LED.

La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spațiu pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucior copil lângă ușa a 2-a, iluminat interior cu LED, sistem de aer condiționat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW și încălzire auxiliară. Postul de condus al șoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat cu scaun rotativ Isri ProActive 2, îmbrăcat în piele, cu încălzire și control al climei, centură de siguranță în 3 puncte, precum și cu cameră retrovizoare și monitor de 6,5 inch.

Related posts

Presiuni pentru construirea ocolitoarei Someș Express

Nora Dumitrescu

Performerii anului bursier 2020: Cinci dintre premiile Bursei de Valori București au fost acordate companiilor din Transilvania

Ion Surdu

Hornbach își caută personal pentru cel dintâi magazin din Cluj

Nora Dumitrescu

MARVICON expediții și transporturi: constant, pe drumul cel bun!

Ioan Sandor

Conacul familiei Mocioni din Timiș, reabilitat cu 2 milioane de euro, din Granturile Spaţiului Economic European

redactia

România a fost a 8 putere agricolă a UE în 2018

Papuc Irina

Unul dintre cele mai pitoreşti restaurante din Timişoara îşi schimbă proprietarul şi meniul. Noul deţinător, o femeie de afaceri din domeniul agro-zootehnic

Robert Bloancă

Relansarea Rasei Pinzgau de Transilvania începe la Sângeorgiu de Mureș

Stefana Muresan

A început reabilitarea Bazinului Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea

Traian Dan

ING devine partenerul principal al GoTech World

Ligia Voro

Germanii de la Kathrein vor produce la Timişoara antene 5G pentru operatori din Europa şi America

redactia

Industria IT dă STARTUL programului Bursele ANIS 2020, dedicat cadrelor didactice

Nicolae Pop

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

redactia

[Enjoy Transylvania!] UMCH: University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Transilvania Business

Apare un nou brand: Bun de Maramureș

Nora Dumitrescu

Bratislava Property Forum 2020 | Last seats – only 4 days left!

Ionut Oprea

Orange va prelua Telekom Romania Communications

Ligia Voro

MOL România sprijină financiar cu 560.000 lei tineri sportivi și artiști

Traian Dan

Americanii de la Yardi tind spre 1.000 de angajaţi în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Business Focus Timișoara: lideri în business și programe speciale de employer branding, inteligență emoțională și leadership

Ionut Oprea

Reprezentanți ai mediului de afaceri au creat o platformă pentru spitalele care au nevoie de ajutor

Ion Surdu

Parteneriat pentru centura Marghitei

Traian Dan

Continental extinde clădirea de birouri din Iași

Ligia Voro

Concurență mare pentru un contract de 19 milioane de euro care prevede colectarea deşeurilor în Alba

Stefana Muresan

Leave a Comment