Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autobuz electric în teste prin mai multe orașe din Transilvania și Banat

Un autobuz electric MAN Lion’s City E va circula prin Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Sibiu și Timișoara în perioada 31 martie – 9 aprilie pentru a fi testat de locuitorii acestor orașe.

Joi, 31 martie 2021 a debutat roadshowul de prezentare și testare a autobuzului electric MAN Lion’s City E în România.

Noua generație MAN Lion’s City este pregătită pentru orice aplicație. Modelele de autobuze complet electrice MAN Lion’s City îndeplinesc cerințele actuale de sustenabilitate, fiabilitate și eficiență în ceea ce privește transportul public. Modelul MAN Lion’s City E devine din ce în ce mai popular între clienții europeni. Viitorul fără emisii începe acum. Împreună putem realiza acest lucru”, a precizat Heinz Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus, MAN Truck & Bus SE.

Romania nu putea să nu facă parte din cadrul roadshowul european de prezentare a vehicului MAN Lion’s City E. Vehiculul este disponibil pentru testare în șase orașe principale din România și suntem siguri că va impresiona prin fiabilitate și eficiență, așa cum s-a întamplat în toate țările europene unde a fost deja testat”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să avem grijă de mediu. Știm cu toții că amprenta noastră asupra mediului se poate măsura foarte exact, se poate calcula ce înseamnă viața noastră de zi cu zi ca amprentă ecologică, ca amprentă asupra mediului. Responsabilitatea nu se poate transfera. Este a mea, a tuturor cetățenilor din această țară, a fiecărui primar, a fiecărei companii, a fiecărei entități care încearcă să facă viața mai bună în comunitatea noastră. Lansarea acestui mijloc de transport este o invitație la un alt stil de viață, o invitație pe care trebuie să o audă autoritățile publice locale. Știm cu toții că în marile aglomerări urbane amprenta transportului este extraordinar de mare. Peste 70% din poluarea aerului din București provine de la trafic. La nivel european aproximativ 25% din poluarea aerului vine din trafic. În cazul orașelor mari acel procent de 25% urcă până la 60-75%, a subliniat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Caracteristici

Modelul disponibil pentru testare, în România, este MAN Lion’s City E de 12 metri. Vehiculul este dotat cu un pachet de baterii, compus din șase unități, cu o capacitate de 480 kWh, 3 uși acționate electric, dintre care două au control automat, precum și faruri LED.

La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spațiu pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucior copil lângă ușa a 2-a, iluminat interior cu LED, sistem de aer condiționat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW și încălzire auxiliară. Postul de condus al șoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat cu scaun rotativ Isri ProActive 2, îmbrăcat în piele, cu încălzire și control al climei, centură de siguranță în 3 puncte, precum și cu cameră retrovizoare și monitor de 6,5 inch.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Avertisment pe autostrada Sălaj – Cluj: multe alunecări de teren active

Articolul următor
Companiile din sectoarele tehnologia informației și comunicațiilor (IT&C), financiar-bancar, servicii medicale și imobiliare au șanse bune de urcare la Bursa de Valori București (BVB) în acest an.  

Investițiile în fondurile deschise din Ardeal, cele mai bune din țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share