Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investițiile în fondurile deschise din Ardeal, cele mai bune din țară

Companiile din sectoarele tehnologia informației și comunicațiilor (IT&C), financiar-bancar, servicii medicale și imobiliare au șanse bune de urcare la Bursa de Valori București (BVB) în acest an.  

Asociația Administratorilor de Fonduri din România a publicat topul randamentelor în fondurile de investiții în acțiuni prezente în țară.

Fondul BT Index România ROTX, administrat de compania BT Asset Management Cluj, a cunoscut o creștere de 43% în ultimii trei ani și de 19% în ultimele 12 luni. BT Energy a avut o ascensiune de 24%, iar BT Maxim, ambele administrate de Banca Transilvania, de 15% în decursul ultimelor 12 luni

Cele mai performante cinci fonduri deschise locale au înregistrat, în ultimele 12 luni, randamente anuale nete între 15,3 și 24%, conform datelor aferente lunii februarie 2021. În topuri mai sunt prezente fondurile Raiffeisen Global, ETF-BET Tradeville, Certinvest BET, FDI Prosper.

Activele nete ale celor 83 de fonduri deschise locale au crescut în februarie cu 0,9%, până la 4,7 miliarde de euro, iar de la începutul anului, cu 4,8%. Fondurile deschise locale au înregistrat în februarie intrări nete de 82 de milioane de euro, fiind vizate fondurile de obligațiuni și instrumente cu venit fix, cele reunite sub categoria alte fonduri, cele de acțiuni, diversificate și de randament absolut.

Activele nete ale celor 33 de fonduri închise (inclusiv societățile de investiții financiare și Fondul Proprietatea) au scăzut cu 1,2% în februarie, până la 4,4 miliarde de euro. Activele nete ale celor 224 de fonduri deschise și închise, locale și străine, au urcat în februarie cu 0,1%, până la 9,4 miliarde de euro, iar de la începutul anului au crescut cu 3%. Intrările nete ale lunii au totalizat 100 de milioane de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Autobuz electric în teste prin mai multe orașe din Transilvania și Banat

Articolul următor

Firmele din Zalău, implicate în ecologizarea orașulului

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share