Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Avertisment pe autostrada Sălaj – Cluj: multe alunecări de teren active

Asociația Pro Infrastructură (API) avertizează că lucrările la tronsoanele care vor uni cele două județe prin Autostrada Transilvania (A3) se vor derula în zone cu relief dificil, în care există multe alunecări de teren active.  

Aceasta a prezentat, în premieră, startul lucrărilor pe A3 Nădășelu – Zimbor – Poarta Sălajului, două tronsoane legate între ele (43 km). Contractele au fost atribuite în iunie și decembrie 2020, însumând 2 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Antreprenorul general, UMB Bacău, pregătește terenul pentru excavații și foraje pe dealurile transilvănene.

“Suntem la a treia încercare de construire, după rezilierea cu Bechtel și abandonul celor de la Maltauro. Faptul că vedem utilaje noi într-un număr rezonabil ne dă speranțe că a treia oară poate fi cu noroc. Vă putem spune de pe acum că lucrările vor dura minimum trei trei ani din cauza reliefului dificil.

Vor fi construite 26 de poduri și viaducte cu diferite lungimi, săpate zeci de deblee la 20-30 m adâncime medie, unul din ele ajungând până la 75 m. Studiile de fezabilitate au indicat pozițiile mai multor alunecări de teren active. Nu sunt prevăzute tuneluri în această zonă.

Abia mai la nord va fi tunelul Meseș (lung de 2,9 km), unde se evaluează cele 12 candidaturi înscrise în urmă cu o lună în cursa pentru contractul de 4 miliarde de lei (41 km), licitația lansată în 18 noiembrie 2020 fiind una cu precalificare. Ofertele finale vor fi depuse după această primă fază”, subliniază experții API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, cu lungimea de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drum Construct și Paolo Gepa vor reabilita trei clădiri din Sălaj

Articolul următor

Autobuz electric în teste prin mai multe orașe din Transilvania și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share