Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipalitatea băimăreană, îndemnată să cumpere Hotelul Maramureș

Fostul sediu al Remin Baia Mare și Hotelul Maramureș trebuie să fie achiziționate de către municipalitate și transformate în instituții publice, propune un senator local.

“Societatea Remin, aflată în insolvență, a rămas cu foarte multe active în portofoliu. Din păcate, acestea zac neexploatate și se transformă pe zi ce trece în ruine. Remin nu mai are nici resursele, nici capacitatea administrativă de a le renova și exploata, prin urmare sigura variantă rămâne vânzarea lor.

Două dintre cele mai reprezentative și valoroase obiective se află în municipiu: fostul sediu al Remin și Hotelul Maramureș. Autoritățile publice locale, în speță Primăria Baia Mare, ar trebui să se implice în achiziționarea și exploatarea acestor obiective. În acest moment serviciile / personalul din cadrul primăriei lucrează în 5-6 clădiri din municipiu, situate în diferite locații din oraș.

De multe ori cetățeanul este plimbat de la un sediu la altul ca să-și poată rezolva o anumită problemă. Funcționarea tuturor serviciilor primăriei într-o singură clădire sau în clădiri învecinate ar însemna atât un randament sporit, cât și un confort pentru cetățean.

Dacă am investi puțin în digitalizarea activității primăriei nu am mai avea nevoie de o apropiere fizică a funcționarilor, necesară plimbării hârtiilor dintr-un birou în altul, iar cetățeanul nu ar mai trebui să se deplaseze deloc până la sediul primăriei”, consideră semnatorul Dan Ivan.

Societatea minieră Remin, fosta Companie Națională a Metalelor Prețioase și Neferoase, avea înainte de Revoluție până la 30.000 de angajați, iar până la disponibilizările colective din 1996, 14.000. Aceasta era agentul economic principal al județului până în 2006, când exploatarea de minereu a fost oprită.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele din Zalău, implicate în ecologizarea orașulului

Articolul următor

„Tinerii în Arenă”, program de antreprenoriat gratuit pentru tineri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share