Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii de mobilier din Ardeal, în proiectul Better Factory

România va fi reprezentată în proiectul cu finanțare europeană de Clusterul Mobilier Transilvan (CMT) Cluj.

“România, pe care CMT o reprezintă în acest proiect, este în topul celor mai dinamice țări, căci din totalul de 367 de aplicații venite din 30 de țări, de la noi s-a înregistrat cel mai mare procent de participanți (40 de înscrieri, adică 11%).

Dintre toate înscrierile venite de la întreprinderi mici și mijlocii și furnizori de tehnologie, 80% sunt de la companii cu mai puțin de 50 de angajații. E important, mai ales în perioada aceasta, să aibă acces la oportunități și cei mici și mijlocii.

37% dintre angajații companiilor producătoare sau furnizori de tehnologie care s-au înscris să participe sunt femei. Toate astea sunt posibile prin implicarea CMT în calitate de reprezentant al Transilvania Digital Innovation Hub în proiect”, a menționat managerul clusterului, Ciprian Morcan.

Better Factory implică IMM-urile, artiștii și furnizorii de tehnologie din Europa, timp de un an, într-o serie de experimente colaborative pentru a reproiecta portofoliul de produse al fabricanților. Călătoria  producătorilor către o transformare digitală va fi susținută de mentori din domeniile business, artă și tehnologie.

Echipele participante pot primi o finanțare de până la 200.000 de euro pentru a experimenta, fără obligația de a investi și capital propriu. Proiectul le va permite IMM-urilor producătoare și companiilor cotate la bursă cu o sumă medie de capitalizare pe piață (cunoscute ca Mid-Cap) să acceseze noi piețe cu produse sau portofolii de servicii personalizabile.

Artiștii cu experiență industrială vor putea crea noi modele de afaceri pentru ei înșiși și vor putea interacționa cu noi clienți potențiali, iar furnizorii de tehnologie vor putea ajunge la noi clienți potențiali și își vor putea testa tehnologiile în situații reale, asumându-și un risc financiar scăzut.

CMT a fost înființată în 2012, cu 22 de membri fondatori, ajungând acum la 88: firme, instituții și universități – cu interese diverse în industria mobilei, de la furnizori la producători și de la distribuitori la specialiști în activități conexe, de suport pentru industrie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Tinerii în Arenă”, program de antreprenoriat gratuit pentru tineri

Articolul următor

Județele care nu au proiecte de retail modern

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share