Auto Bihor Brașov București Cluj Infrastructura Producători Sibiu Slider Transport Ultimele stiri

Autobuzul electric MAN Lion’s City E este testat în România

Roadshowul european de prezentare a autobuzului electric MAN Lion’s City E a făcut, anul trecut, 78 de opriri în 15 țări europene. 148 de reprezentanți ai companiilor de transport au avut ocazia să testeze acest model. Roadshowul de prezentare continuă și anul acesta. Pe lângă România, MAN Lion’s City E va fi prezentat în Italia, Portugalia, Lituania și Rusia.

“Noua generație MAN Lion’s City este pregătită pentru orice aplicație. Modelele de autobuze complet electrice MAN Lion’s City îndeplinesc cerințele actuale de sustenabilitate, fiabilitate și eficiență în ceea ce privește transportul public. Modelul MAN Lion’s City E devine din ce în ce mai popular între clienții europeni. Viitorul fără emisii începe acum. Împreună putem realiza acest lucru.”, a declarat Heinz Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus, MAN Truck & Bus SE.

În România, autobuzul este disponibil pentru prezentare și testare în București, Brașov, Sibiu, Cluj, Oradea și Timișoara, în perioada 31 martie – 09 aprilie.

Modelul disponibil pentru testare, în România, este MAN Lion’s City E de 12 metri. Vehiculul este dotat cu un pachet de baterii, compus din șase unități, cu o capacitate de 480 kWh, 3 uși acționate electric, dintre care două au control automat, precum și faruri LED. La interior, MAN Lion’s City E are 35 de locuri în versiunea MAN City Advanced, spațiu pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucior copil lângă ușa a 2-a, iluminat interior cu LED, sistem de aer condiționat, unitate de încălzire cu putere minimă de 20kW și încălzire auxiliară. Postul de condus al șoferului în versiune Lion’s City Pro este dotat cu scaun rotativ Isri ProActive 2, îmbrăcat în piele, cu încălzire și control al climei, centură de siguranță în 3 puncte, precum și cu cameră retrovizoare și monitor de 6,5 inch.

La workshopul de prezentare din București, din 31 martie, alături de Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus, au fost prezente oficialități din cadrul Guvernului României, precum și oficialități din partea producătorului MAN Truck & Bus SE. Printre acestea s-au numărat Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Heinz Kiess, Senior Manager, Head of Product Marketing Bus la MAN Truck & Bus SE, care a transmis un mesaj video.

“Romania nu putea să nu facă parte din cadrul roadshowul european de prezentare a vehicului MAN Lion’s City E. Vehiculul este disponibil pentru testare în șase orașe principale din România și suntem siguri că va impresiona prin fiabilitate și eficiență, așa cum s-a întamplat în toate țările europene unde a fost deja testat.”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

“Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să avem grijă de mediu. Știm cu toții că amprenta noastră asupra mediului se poate măsura foarte exact, se poate calcula ce înseamnă viața noastră de zi cu zi ca amprentă ecologică, ca amprentă asupra mediului. Responsabilitatea nu se poate transfera. Este a mea, a tuturor cetățenilor din această țară, a fiecărui primar, a fiecărei companii, a fiecărei entități care încearcă să facă viața mai bună în comunitatea noastră.

Lansarea acestui mijloc de transport este o invitație la un alt stil de viață, o invitație pe care trebuie să o audă autoritățile publice locale. Știm cu toții că în marile aglomerări urbane amprenta transportului este extraordinar de mare. Peste 70% din poluarea aerului din București provine de la trafic. La nivel european aproximativ 25% din poluarea aerului vine din trafic. În cazul orașelor mari acel procent de 25% urcă până la 60-75%.

Vă mulțumim pentru această gândire responsabilă, acest mod de a vedea lucrurile, acest mod de a veni în sprijinul autorităților publice locale care sper că vor fi beneficiarii reali ai acestor dezvoltări științifice, care ne aduc soluții mult mai verzi, mai nepoluante pentru viața noastră de zi cu zi.

Lucrurile sunt pregătite pentru un alt viitor pentru o altă perspectivă și sper în această colaborare între firmele private și autoritățile publice locale, companiile de transport și ministerele de resort astfel încât în cel mai scurt timp posibil să putem spune că transportul public în comun, în România, în toate orașele mari, este unul nepoluant, este unul verde, este unul care dă dovadă de gândire responsabilă.”, a declarat Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Dragoș C.L. Preda, secretar de stat cu atribuții în comunicare în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a trimis un mesaj referitor la prezentarea noului autobuz electric: „Având în vedere că Grupul MAN este prezent în România de peste 20 de ani și, de asemenea, că flota variată a companiei se află în topul preferințelor clienților din România, MAN revine prin acest atelier de prezentare a autobuzului electric MAN Lion’s City E, în cadrul turneului MAN #ElectrifyingEurope în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare din România, prin creșterea pachetului de oferte, produse și servicii din industria de transport.”

Modelul MAN Lion’s City E a fost inclus în flotele de transport public pentru ca operatorii să testeze în traficul real eficiența unui autobuz electric. În orașe precum Hamburg, München sau Wolfsburg au fost derulate teste pe termen lung pentru a aduna informații despre autonomie, modul de încărcare, siguranță, confort, fiabilitate, dar și felul în care se comportă un model electric în funcție de schimbările de la un anotimp la altul precum și topografia unui oraș. MAN Lion’s City E a trecut cu bine toate testele și a reușit să impresioneze șoferii, călătorii și operatorii de flote.

MAN Lion’s City E este un model de autobuz electric și eficient. Acesta are amplasat motorul pe axa spate sau două motoare pe axa a doua și a treia, în cazul versiunii articulate. Bateriile au o capacitate de 480 kWh (versiune de 12 metri) și 640 kWh (versiunea de 18 metri). În funcție de model și de condițiile de operare (trafic, condiții meteo, etc), autonomia este cuprinsă între 200 și 270 km, pe toată durata de viață a bateriei.

În octombrie 2020, a început producția în serie a autobuzului electric MAN Lion’s City E la fabrica din Starachowice, Polonia. Primul model produs a fost Lion’s City 12E, cu o lungime de 12 metri, iar primul client este operatorul de transport public din Hamburg, Verkehrsbetriebe Hamburg Holstein (VHH).

Autobuzul articulat complet electric Lion’s City 18E, cu o capacitate de transport de până la 120 de pasageri, va intra în producția de serie în luna aprilie 2021.

Modelul MAN Lion’s City E a fost achiziționat deja de doi operatori europeni de transport local din Luxembourg și Anvers.

Related posts

EXCLUSIV – The 12th Annual ACI EUROPE Best Airport Awards

Cel mai mare fond din lume, deţinut de un stat, a devenit acţionar la Digi şi Compa

Stefana Muresan

Cinci județe din Ardeal în top 10 al sosirilor și înnoptărilor turistice în România

Traian Dan

Cinci localități din Transilvania în top 10 cele mai îmbătrânite orașe

Ligia Voro

Autostrada Târgu-Mureș – Borș, noi tronsoane în licitație

Stefana Muresan

Ana Dumitrache revine la conducerea CTP Romania, pe poziția de Country Head

redactia

Un drum de legatură cu autostrada Timișoara – Arad, modernizat cu bani europeni

Stefana Muresan

Startup-ul românesc Frisbo își extinde operațiunile în cinci noi țări

Ion Surdu

Logistic and commercial hub in Moldova, best deal: 14 ha of land with buildings and utilities near Barlad Ring Road, close to the highway corridor towards Albita Customs

Ionut Oprea

Aproape 1.600 de firme din Bihor au trimis oamenii în șomaj tehnic

Traian Dan

China is already on a recovering trend after the Covid-19 outbreak

Papuc Irina

Hornbach: Vânzarea de produse pentru casele inteligente este în creștere

Ion Surdu

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

Producătorul de scaune Antares mizează pe afaceri de 10 mil. de euro pentru acest an

Stefana Muresan

Crama Fort Silvan se extinde pe banii Europei

Nora Dumitrescu

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE HOMEOPATIE: În favoarea homeopatiei stau dovezile clinice din studii controlate; homeopatia – practicată exclusiv de medici

Stefana Muresan

Firmele nevoite să lucreze de la distanță, ajutate gratuit

Nora Dumitrescu

Shopexpert Oradea a donat 10.000 de măști Spitalului Clinic Județean Oradea

Traian Dan

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Nora Dumitrescu

PRIA Oncology

Ionut Oprea

BV | B2B Expo și infoTRIP, Secțiuni centrale ale Conferinței Meat & Milk 2016

Transilvania Business

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (5) The Boieru de la Ciumbrud vineyard

Transilvania Business

Două nume reunite întru istorie: Regele Mihai I al României și Pelikan

Ligia Voro

Fermierii campioni la porumb din județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți și Hunedoara

redactia

Leave a Comment