Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima centrala electrică Nova Power, ridicată în timp record

Compania Nova Power & Gas (NPG) va finaliza în luna mai lucrările la prima sa centrală electrică pe gaz, începute abia în decembrie.

Investiția este de 7 milioane euro, iar puterea instalată, de 13,4 MW, unitatea fiind localizată în municipiul Câmpia Turzii. ‘Principalul avantaj al acesteia îl reprezintă reducerea poluării cu până la 50% în comparație cu o centrală electrică de aceeași putere pe cărbune”, spun reprezentanții societății

NPG și Electrogrup au început în decembrie lucrările. „E prima noastră investiție în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională. Vrem să ridicăm aici și o centrală electrică pe bază de gaze naturale, de 100 MW. Ne vom extinde semnificativ producția în energia fotovoltaică”, explica Mircea Bica, directorul NPG.

Proiectul privat de generare de electricitate include un ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6,72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie 20kV. Durata lucrărilor a fost stabilită la cinci luni.

Centrala este localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6MW, deținut de NPG, care alimentează consumatorii din zonă. NPG și Electrogrup fac parte din E-Infra, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autobuzul electric MAN Lion’s City E este testat în România

Articolul următor

Platforma IAIFO va deveni ansamblu imobiliar

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share