Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectantul regenerării urbane din Gheorgheni, amenințat cu rezilierea

Municipalitatea clujeană vrea să rezilieze contractul cu biroul de proiectare Conpac Design and Build (CDB), însărcinat cu planul urbanistic zonal (PUZ) de regenerare urbană a zonei Liviu Rebreanu – Nicolae Titulescu.

Proiectantul a întârziat deja timp de un an să realizeze documentația la calitatea cerută de oficialii locali, iar PUZ de regenerare urbană a zonei din cel mai verde cartier al orașului pare un fiasco, transmite Ziua Live.

”Este vorba despre zona Interservisan, pe Liviu Rebreanu nr. 2-4. Din păcate, avem câteva întârzieri la etapă de PUZ, este unul mare, iar proiectantul nu este în stare să îl facă. Suntem în etapă să reziliem contractul pentru regenerarea urbană și să luăm acest PUZ de la zero.

A fost de mai multe ori în comisii, iar proiectantul nu poate să îl realizeze așa cum noi dorim, la calitatea pe care noi o dorim. PUZ de regenerare urbană ar fi trebuit să fie gata încă de la începutul lui 2020. Nu s-a întâmplat acest lucru, am sperat că pot totuși să îl realizeze, au parcurs câteva etape, precum consultările publice sau anumite avize, dar vom rezilia dacă nu vin cu îmbunătățiri”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Primăria a contractat CDB ca să realizeze cel mai mare PUZ de regenerare urbană făcut în oraș, dar cu temă clară: să garanteze degajarea arterei Titulescu de locurile de parcare, prin generarea unor proiecte de parkinguri modulare de o parte și de altă a arterei. Propunerea de PUZ a fost catalogată de arhitecții din comisia de urbanism a municipalității ca fiind una slabă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

HiSky are bază operațională pe aeroportul din Someșeni

Articolul următor

Carrefour a lansat cea de-a treia ediție a programului „Creștem România BIO”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share