Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Carrefour a lansat cea de-a treia ediție a programului „Creștem România BIO”

Producătorii locali de produse bio se pot în scrie în programul „Creștem România BIO”, lansat de retailerul francez Carrefour. La primele două ediții ale programului au participat peste 600 de producători locali.

Înscrierile la cea de-a treia ediție a programului se pot face până pe 30 aprilie. După înscriere și validare, primul pas în program este semnarea unui contract cu organismul de certificare Ecocert, după care urmează depunerea documentației pentru accesarea subvențiilor APIA. Carrefour, prin intermediul organismului de certificare, oferă consiliere în ceea ce privește procedurile de depunere a dosarului de conversie la agricultura ecologică.

Conversia durează între 1 și 3 ani. Începând cu anul al doilea, produsele agricultorului înrolat în program primesc o etichetă care specifică faptul că producătorul lor se află în procesul de conversie la agricultura bio. La finalul conversiei, produsele primesc certificarea internațională și eticheta BIO.

Creștem România BIO” este primul program național de conversie la agricultura ecologică dezvoltat de Carrefour și implementat alături de organismul de certificare Ecocert România.

Cine se poate înscrie

În program se pot înscrie producătorii de legume sau fructe proaspete care dețin în proprietate o suprafață cultivată de cel puțin 2.000 mp de sere sau solarii, sau de 2 ha pentru culturi în câmp deschis și sunt interesați de conversia la agricultura ecologică ori au început deja procesul de conversie. Agricultorul trebuie să dețină sau să închirieze pe perioada conversiei un spațiu de depozitare, ambalare autorizat sanitar-veterinar ANSVSA. De asemenea, producătorul trebuie să dispună de un mijloc de transport frigorific, termodiagramă electronică etc., pentru a transporta produsele până la magazinele Carrefour, în funcție de standardul produsului. Cei interesați se pot înscrie în program la https://crestemromaniabio.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectantul regenerării urbane din Gheorgheni, amenințat cu rezilierea

Articolul următor

Vinul la doză, produs în premieră națională la Ciumbrud, a primit primele medalii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share