Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Micii producători din Maramureș vor să ajungă în marile magazine

Producătorii și procesatorii locali din județ au fost convocați la discuții pentru modificări legislative care să permită intrarea acestora în marile rețele de retail.

Protejarea micilor producători și procesatori locali în relația cu lanțurile de retail și cu marii comercianți este subiectu al propunerii legislative nr. 49/2021 care a trecut printr-o primă dezbatere în cadrul comisiilor reunite economică și pentru agricultură din Senatul României.

În prezent producătorii și furnizorii de produse perisabile cu termen de valabilitate de până la șapte zile (pâine, carne neprocesată, legume și fructe proaspete perisabile) care livrează către marile lanțuri de supermarket-uri sunt obligați să accepte termene de plată de până la 120 de zile.

Astfel, micii producători joacă un rol de creditor al marilor lanțuri de retail. Prin noua lege se vor stabili termene contractuale maxime de plată de 7, 30 și 60 zile, în funcție de gradul de perisabilitate a produselor comercializate.

“În perioada următoare voi stabili întâlniri cu producătorii și procesatorii de produse agricole și alimentare sau asociațiile de profil din Maramureș care sunt interesate de acest subiect și care doresc să participe la redactarea acestei legi care va împiedica practicile comerciale neloiale dintre cumpărătorii și furnizorii din lanțul de aprovizionare și desfacere a produselor agricole și alimentare”, le-a transmis acestora senatorul Dan Ivan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ATOSS Software inchiriaza 2.000 de metri patrati de birouri in Vox Technology Park

Articolul următor

Șase elevi construiesc un mini-satelit la Sibiu într-un spațiu oferit de wenglor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share