Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șase elevi construiesc un mini-satelit la Sibiu într-un spațiu oferit de wenglor

Șase elevi de la Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, medaliați cu aur și argint în 2019, la Olimpiada Geniilor din SUA, lucrează de zor la un proiect pentru concursul canSAT 2021. Este vorba despre dezvoltarea unui mini-satelit.

Concursul la care vor participa tinerii este organizat de Agenția Spatiala Europeana și Agenția Spațială Română (ROSA). Ei pregatesc un mini-satelit integrat in volumul unei doze de bautura de 330 ml.

„Vom construi un satelit care este lansat de la o altitudine de aproximativ 1 km. In timpul deplasarii catre sol, trebuie sa trimita si sa prelucreze anumite date specifice precum: temperatura, presiunea sau altitudinea si sa realizeze o misiune stiintifica. Avem integrati senzori de temperatura, presiune, altitudine, un giroscop si GPS pentru localizarea continua a satelitului”, explică Daniel Marpozan, membru al echipei.

Spațiul în care creează tinerii le-a fost pus la dispoziție de compania wenglor în anul 2019. wenglor dezvoltă, produce și comercializează produse inovatoare pentru recunoașterea obiectelor non-contact.

La concursul canSAT 2021 vor participa tineri din șapte echipe din România: Herotech (Sibiu), AS Aeolus (Brașov), CoderDojo (Oradea); Helios (Arad) și Tomis 7 (Constanța).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Micii producători din Maramureș vor să ajungă în marile magazine

Articolul următor

Compania de Apă Someș va moderniza rețeaua din Cojocna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share