Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Axa Est a Clujului, modernizată pe patru tronsoane

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie, de pe principala axă a municipiului Cluj-Napoca, Est-Vest, vor dura un an. Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții este 15 aprilie 2022.

Proiectul prevede realizarea de benzi dedicate transportului în comun – etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructura, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban), pe tronsonul cuprins între străzile Buftea și Paris (partea numerelor fără soț).

Deoarece lucrările au început la trotuar, circulația pietonilor este asigurată pe un culoar protejat ce se realizează pe banda 1 de circulație (dedicată transportului în comun). Astfel, transportul în comun circulă pe banda a 2 la venire spre centru.

În primă fază se închide circulația pe str. David Ferenc, tronsonul cuprins între Bd. 21 Decembrie 1989 și str. Brassai, pentru modernizare. Lucrările de modernizare infrastructură se vor realiza ulterior celei la rețelele electrice.

Modernizarea tronsonului 3 implică reabilitarea pistelor de biciclete, modernizarea zonelor pietonale extinse, amenajarea unui nou sistem de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, amplasarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și instalarea senzorilor de măsurare a traficului.

Cele 4 tronsoane supuse procesului de modernizare alcătuiesc Bd. 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ str. Buftea) și str. David Ferenc (între Bd. 21 Decembrie 1989 și str. Brassai Samuel).

Pe tronsonul 3, între Regionala CFR și The Office, vor fi realizate benzi dedicate transportului în comun și bicicletelor, pe ambele laturi de 4,5 m lățime, reducerea benzilor curente de la 4 la 3, parcări pentru biciclete, locuri pentru repaus și terase, înlocuirea suprafețelor de calcare cu pavaje din plăci de piatră naturală, introducerea cablurilor aeriene în subteran,  arbori.

Spațiul destinat traficului bicicliștilor va fi marcat în verde. În dreptul stațiilor marcajul se întrerupe, urmând ca bicicliștii să depășească mijloacele de transport în comun prin stânga. După stația de transport în comun din dreptul Bisericii Reformate, se propune a patra bandă curentă pentru virajul pe str. Constanța. Condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute pot impune modificări ale termenului prevăzut inițial, conform municipalității clujene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Porr Construct aproape de finalizarea lucrărilor la pasajul Universității din Oradea

Articolul următor

Wembley Park added Amazon Fresh to its growing line-up of brands

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share