Infrastructura Ultimele stiri

Axa Est a Clujului, modernizată pe patru tronsoane

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie, de pe principala axă a municipiului Cluj-Napoca, Est-Vest, vor dura un an. Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții este 15 aprilie 2022.

Proiectul prevede realizarea de benzi dedicate transportului în comun – etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructura, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban), pe tronsonul cuprins între străzile Buftea și Paris (partea numerelor fără soț).

Deoarece lucrările au început la trotuar, circulația pietonilor este asigurată pe un culoar protejat ce se realizează pe banda 1 de circulație (dedicată transportului în comun). Astfel, transportul în comun circulă pe banda a 2 la venire spre centru.

În primă fază se închide circulația pe str. David Ferenc, tronsonul cuprins între Bd. 21 Decembrie 1989 și str. Brassai, pentru modernizare. Lucrările de modernizare infrastructură se vor realiza ulterior celei la rețelele electrice.

Modernizarea tronsonului 3 implică reabilitarea pistelor de biciclete, modernizarea zonelor pietonale extinse, amenajarea unui nou sistem de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, amplasarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și instalarea senzorilor de măsurare a traficului.

Cele 4 tronsoane supuse procesului de modernizare alcătuiesc Bd. 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ str. Buftea) și str. David Ferenc (între Bd. 21 Decembrie 1989 și str. Brassai Samuel).

Pe tronsonul 3, între Regionala CFR și The Office, vor fi realizate benzi dedicate transportului în comun și bicicletelor, pe ambele laturi de 4,5 m lățime, reducerea benzilor curente de la 4 la 3, parcări pentru biciclete, locuri pentru repaus și terase, înlocuirea suprafețelor de calcare cu pavaje din plăci de piatră naturală, introducerea cablurilor aeriene în subteran,  arbori.

Spațiul destinat traficului bicicliștilor va fi marcat în verde. În dreptul stațiilor marcajul se întrerupe, urmând ca bicicliștii să depășească mijloacele de transport în comun prin stânga. După stația de transport în comun din dreptul Bisericii Reformate, se propune a patra bandă curentă pentru virajul pe str. Constanța. Condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute pot impune modificări ale termenului prevăzut inițial, conform municipalității clujene.

Related posts

ibis TimiȘoara City Center, deschis oficial

Ion Surdu

Banca Transilvania, desemnată să cumpere Bancpost

Stefana Muresan

Sinohydro vrea să termine centura Zalăului anul viitor

Nora Dumitrescu

Școala „Oltea Doamna” din Oradea, 100 de ani de existență

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Universitatea, motor al dezvoltării sociale

Transilvania Business

CBRE: 80% din spațiile de retail livrate în prima jumătate din 2018, se află în orașe secundare și terțiare

redactia

Castelul Wass-Banffy din satul Gilău, restaurat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Sibiul – capitala mondială a modei, Feeric Fashion Week revine

Ligia Voro

Swiss Capital, campionul intermedierilor pe piața bursieră din România. Topul brokerilor în 2018

redactia

Nou director la Armătura Cluj

Stefana Muresan

Transelectrica pune în funcțiune tronsonul LEA 400 kV Oradea Sud – Nădab

Traian Dan

2018, an record pentru agricultura românească: România, pe locul trei în UE, după Franța și Germania, la producția de cereale

redactia

Agenţia de marketing Loopaa intră în familia Cluj IT Cluster

Stefana Muresan

Cele mai multe firme radiate sunt în comerț

Nora Dumitrescu

Fondurile europene schimbă Sănătatea din România

Papuc Irina

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 59 – Pig Band: Szabo Ioan: „Este important să muncești mult, să fii dedicat și să îți petreci în fermă în medie 10 ore pe zi”

Ligia Voro

Cum s-a mobilizat comunitatea din Mediaș pentru a susține spitalul din localitate

Papuc Irina

Două terenuri din Maramureș, ochite pentru viitoare parcuri industriale

Nora Dumitrescu

Cum s-a mărit suprafața României cu 1 miliard de euro, bani europeni

redactia

Teraplast a încheiat preluarea Politub pentru 21,8 mil. lei

Stefana Muresan

Iulius Mall Cluj, reactivat parțial. Ce unități sunt funcționale

Nora Dumitrescu

Europarlamentarul Daniel Buda: Consiliul UE are obligația de a-i respecta pe români și pe bulgari. Acesta trebuie să primească România și Bulgaria în Schengen

redactia

Administratorul unui hotel din Blaj oferă clădirea medicilor, voluntarilor, polițiștilor și jandarmilor care luptă cu Covid-19

Ion Surdu

Constructorul a reînceput activitatea pe lotul 2 al autostrăzii Ogra – Campia Turzii

redactia

Leave a Comment