Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Untold va intra în comerțul electronic cu tokene digitale

Organizatorii Festivalului Untold vor lansa prima colecție de Non Fungible Token (NFT) care le vor permite fanilor devină proprietarii unor momente memorabile dinfestival, în format digital.

Primul NFT creat de festivalul de la Cluj va putea fi găsit în curând pe OpenSea. Aici se pot cumpăra, vinde și comercializa oricare dintre aceste. OpenSea este cea mai mare piață generală pentru bunurile digitale deținute de utilizatori, cu cel mai larg set de categorii, cele mai multe articole și cele mai bune prețuri pentru noile categorii de articole.

Pe platforma OpenSea va fi posibilă cumpărarea sau vânzarea unor obiecte de colecție cripto, articole de joc, artă digitală și alte articole digitale bazate pe tehnologia blockchain. Acestea pot fi vizualizate oriunde, schimbate în mod deschis și deținute într-un mod care nu a fost posibil înainte în lumea digitală.

Colecția de NFT-uri Untold este pregătită în parteneriat cu StakeBorg, o companie ce își propune popularizarea industriei crypto și a beneficiilor tehnologiei blockchain. NFT este o certificare care permite deținătorului să își urmărească bunul digital într-un sistem blockchain, să-i verifice constant valoarea și să o vândă la momentul potrivit. În artă, este ca și cum deții tabloul original, oricâte dubluri se mai fac.

NFT-urile sunt active „unice” în lumea digitală care pot fi cumpărate şi vândute ca orice altă proprietate, dar nu au nicio formă tangibilă. Fenomenul NFT a devenit popular în rândul celor pasionați de acest domeniu. Unii dintre artiștii de la Untold le-a scos la vânzare. Steve Aoki a vândut prima colecție cu 4,2 de milioane de dolari. Don Diablo și Kygo vor lansa primul lor NFT, constând în câteva piese noi.

În domeniul artei, o lucrare digitală a fost vândută la Casa de Licitaţii Christie’s pentru 69 de milioane de dolari. Câştigătorul nu va primi o sculptură, pictură sau o copie printată, ci un simbol digital unic. Un designer a vândut o casă virtuală, care nu va putea fi locuită niciodată, cu 500.000 de dolari. Proiectul Mars House va fi accesat de noul proprietar într-un fișier digital.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Record de plăți online ale impozitelor și taxelor locale la Oradea

Articolul următor

Invazie de muncitori din Sri Lanka în marile fabrici ale Transilvaniei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share