Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Invazie de muncitori din Sri Lanka în marile fabrici ale Transilvaniei

Valtryp Oradea (Bihor) și De’Longhi Jucu (Cluj) sunt doi dintre producătorii industriali din zonă care apelează la zeci de angajați de pe continentul asiatic pentru a-și susține dezvoltarea locală.

De la începutul acestui an, Lumo HR, companie specializată în recrutarea de personal din țări asiatice, precum Nepal, India, Filipine, Sri Lanka, Vietnam sau Bangladesh, a primit tot mai multe solicitări din partea unor angajatori din România, interesați să-și completeze echipele cu muncitori străini.

Companii importante au apelat la muncitori din Asia în timpul pandemiei. Anul trecut, De’Longhi a angajat mai mult de 30 de srilankezi în fabrica de la Jucu, cea mai mare unitate de producție din Europa a grupului italian.

Valtryp, prima companie cu capital integral românesc din domeniul automotive, a integrat peste 20 de muncitori din Sri Lanka, iar managerul general și fondatorul companiei, Valeriu Trip, se felicită pentru această decizie. “Sunt foarte mulţumit de ei. Iniţial am adus 21, dar şapte, care nu s-au adaptat, au plecat în altă parte. Sunt bine pregătiţi şi după şase luni încep să lucreze cu profit”, spune omul de afaceri bihorean.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a stabilit că numărul maxim de muncitori străini ce pot fi aduși în România, în acest an, va fi de 25.000. Numărul este cu 5.000 mai mic decât cel de anul trecut. Decizia a fost luată în baza datelor transmise de Inspectoratul General pentru Imigrări. Acesta a emis, în primele 10 luni din 2020, 17.578 de avize de angajare sau detașare.

În condițiile în care piața muncii indică o revenire puternică a activității, aproape de cotele de dinaintea pandemiei, companiile din România vor relua vânătoarea de candidați, cu care erau obișnuite până în martie 2020. Anul acesta, cele mai importante platforme locale de recrutare online aveau disponibile zeci de mii de joburi: 18.000 erau pe BestJobs, iar 23.000 – pe Ejobs.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Untold va intra în comerțul electronic cu tokene digitale

Articolul următor

Telekom Romania - grupul de companii cu cel mai mare ritm de creștere al abonaților de mobil

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share