Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii clujeni vor ține ateliere de pomicultură și legumicultură

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va organiza, prin Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH), evenimente adresate pasionaților de grădinărit, legumicultură și pomicultură.

Este vorba despre două ateliere în aer liber, unul destinat copiilor, iar al doilea adulților, în grupuri separate. Adulții vor participa la un atelier de pomicultură, în care vor afla despre tăierile la pomi fructiferi și vor lucra, împreună cu specialiștii stațiunii, în livezile de la SCH. Grupul adulților va include 10 persoane, care vor avea asigurat transportul în interiorul SCH.

”E perioada în care pasionații de grădinărit au foarte multe de făcut. Cei care nu au reușit să termine tăierile de rărire și fructificare la pomii fructiferi mai au șansa să finalizeze aceste lucrări și pot continua cu tratamentele fitosanitare, care sunt foarte importante în această perioadă. În grădina de legume se pregătește solul, iar cei care au solarii se pregătesc pentru plantarea răsadurilor,

Sperăm să venim în întâmpinarea celor pasionați cu sfaturi și demonstrații despre aceste lucrări. Pentru recolte bogate aceste lucrări trebuie executate corect. Venim în sprijinul iubitorilor de grădinărit și ne deschidem porțile timp de câteva ore pentru a oferi informații valoroase și demonstrații despre aceste lucrări”, a explicat directorul SCH, Lehel Lukacs. Participanții vor primi din partea USAMV lactate din gama proprie, iar copiii, răsaduri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Brașov se lansează primul muzeu de arte new media din România: BUM - Brașov Underground Museum

Articolul următor

Profesorii pot urma gratuit cursul de Educație Financiară furnizat de BNR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share