Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sprijin pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangaliță

În ședința Guvernului de miercuri, 7 aprilie 2021, a fost adoptată Hotărârea pentru completarea art.7 din HG nr. 365/2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa”, pentru perioada 2020-2022, precum şi a unor măsuri de aplicare a acesteia.

Având în vedere necesitatea continuării sprijinirii crescătorilor de scroafe din rasele Bazna și Mangalița, este necesară bugetarea schemei pentru anul 2021, astfel încât să se continue susținerea producției de porci și animale de reproducție.

Astfel, prin prezentul act normativ se aprobă valoarea schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2021, respectiv 700 mii lei. Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021.

Potrivit datelor din evidența Agenției Naționale pentru Zootehnie, în Registrul Genealogic sunt înscrise 1030 capete de scroafe din rasele Bazna și Mangalița, deținute de circa 55 de beneficiari.

Total
12
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de acoperișuri Raiko intră în ringul bursier

Articolul următor

Zalăul își modernizează iluminatul public pe 42 de kilometri

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
12
Share