Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au fost anunțate primele competiții în cercetare din acest an: buget total – 100 de milioane de lei

Rear view of business team near blackboard with colorful light bulb and startup sketch drawn on it. Concept of idea of business

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin UEFISCDI, a publicat pachetele de informații pentru primele competiții din acest an. „Căutăm soluții pentru a genera predictibilitate și pentru a elimina complet sincopele în finanțare”, a anunțat ministrul Ciprian Teleman.

Astfel, în consultare publică au fost lansate pachetele de informații pentru competițiile „Proiecte de cercetare postdoctorală” –PD2021 și ”Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente” – TE2021, bugetul total pentru ambele competiții fiind de 100 de milioane de lei.

Scopul primului pachet este sprijinirea tinerilor cercetători, doctori în ştiinţe, care doresc să îşi dezvolte o carieră profesională în activitatea de cercetare ştiinţifică, în instituţii de cercetare din România. Pentru a fi eligibil, cercetătorul, numit director de proiect, trebuie să fie doctor în ştiinţe, titlu obținut în urmă cu cel mult 4 ani, față de momentul depunerii propunerii de proiect; vârsta mai mică sau egală cu 40 ani; nu a beneficiat de un alt proiect de cercetare tip PD finanţat din fonduri publice (de ex. PN III), în calitate de director de proiect, după terminarea doctoratului; este angajat cu normă întreagă în instituţia gazdă din România, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată care acoperă cel puţin perioada contractului de finanțare, sau are acordul de angajare, din partea instituţiei gazdă, cel puţin pe perioada contractului de finanțare etc.

Durata proiectului este de minim 12 luni – maxim 24 luni, iar finanţarea maximă acordată pentru un proiect cu durata maximă de 24 luni este de 250.000 lei. Finanţarea maximă acordată pentru un proiect cu o durată mai scurtă de 24 de luni, se calculează proporţional cu durata proiectului raportată la 24 de luni. Bugetul alocat prezentei competiţii, pentru întreaga perioadă de derulare a proiectelor, este de 30.000.000 lei.

În ceea ce privește a doua competiție, durata realizării proiectului este de minim 18 luni – maxim 24 luni, având un buget alocat de 70.000.000 lei. Finanţarea maximă acordată pentru un proiect cu durata maximă de 24 luni este de 450.000 lei. Finanţarea maximă acordată pentru un proiect cu o durată mai scurtă de 24 de luni se calculează proporţional cu durata proiectului raportată la 24 de luni.

Competițiile sunt organizate de către Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNCS) și UEFISCDI.

Propuneri/observații cu privire la conținutul documentului se primesc până la data de 8 mai 2021.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BRK Financial va intermedia obligațiunile Qualis Properties

Articolul următor

Asociația OncoHelp lansează un nou proiect destinat dezvoltării Laboratorului de Radioterapie din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share