Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial va intermedia obligațiunile Qualis Properties

Societatea de intermediere financiară BRK Financial Group va acționa în calitate de consultant autorizat pentru prima emisiune de obligațiuni corporative a dezvoltatorului imobiliar Qualis Properties Brașov (QPB).

Acesta a intrat, din 9 aprilie, în Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București (BVB). QPB a derulat, în ianuarie, un plasament privat prin care a atras de la investitori 2,1 milioane de euro, prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de trei ani și o dobândă fixă de 9%, plătibilă trimestrial.

Cele 20.937 de obligațiuni au o valoare nominală de 100 euro/ obligațiune și au fost cumpărate de 51 de investitori, dintre care 49 de persoane fizice și două juridice. Prin emisiunea de obligațiuni, emitentul are în vedere realizarea unei investiții prin achiziția unui teren de 5,3 milioane de euro, pe care vrea să realizeze un proiect premium cu 700 de apartamente și 13.000 mp de spații comerciale.

Societatea dezvoltă proiecte rezidențiale din 2017, în zone cu o bună dinamică a dezvoltării în Brașov, iar proiectele rezidențiale s-au realizat etapizat. QPB are un capital social de 90.000 de lei, divizat în 90.000 de acțiuni, cu o valoare nominală de 1 leu. Antreprenorul Cătălin Dumitru Mândru este proprietar, deținând în nume propriu 95% din acțiuni, iar prin firma Kron Build, diferența de 5%.

BRK Cluj a intermediat plasamentul privat și, totodată, admiterea la tranzacționare a obligațiunilor societății la BVB, în calitate de consultant autorizat. Clujenii vor continua să asiste QPB în următoarele 12 luni, ulterior listării obligațiunilor, pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și informare a investitorilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

USAMV Cluj a produs 120.000 de răsaduri

Articolul următor

Au fost anunțate primele competiții în cercetare din acest an: buget total - 100 de milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share