Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

USAMV Cluj a produs 120.000 de răsaduri

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va comercializa la serele Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH) primele răsaduri de legume din 2021, destinate spațiilor protejate.

”În perioada pandemiei, multă lume s-a reorientat spre grădini de legume sau flori, și-a descoperit o nouă pasiune. Răsadurile sunt obținute la serele stațiunii noastre, din semințe profesionale, atât pentru soiurile create la noi, cât și pentru alte soiuri și hibrizi.

Răsadurile sunt destinate, în această perioadă a primăverii, plantării în spații protejate – sere sau solarii, nu în aer liber. Am produs de această dată 120.000 de răsaduri, iar o parte dintre acestea, 30.000 de bucăți, vor fi plantate și îngrijite la stațiunea noastră”, a declarat Lehel Lukacs, directorul SCH.

Răsaduri din zeci de soiuri de legume au fost îngrijite de specialiștii de la SCH, iar de săptămâna viitoare vor fi puse în vânzare primele din acest an: roșii, castraveți, ardei gras și kapia, gogoșari, ardei bulgărești, ardei iuți, broccoli, conopidă, gulie, varză Kale, salată verde.

Din 19 aprilie, USAMV va comercializa și alte soiuri, cum ar fi pepene galben, varză, vinete, țelină, alături de pătrunjel, oregano, busuioc, tarhon, salvie, cimbru sau leuștean. Tot atunci este estimată punerea în vânzare și pentru primele flori din acest an (cârciumărese și crăițe).

Răsadurile vor distribuite în tăvițe alveolare, în limita stocului, însă instituția nu acceptă comenzi pentru livrări prin curierat. Alte răsaduri de legume și flori vor fi disponibile la serele din campusul universitar sau la magazinul de acolo, însă după 1 mai, acestea fiind destinate plantării direct în aer liber.

Total
11
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vechiul turn de apă din Timișoara se transformă total cu fonduri norvegiene. Apar spații pentru expoziții, cafenele, un punct de observație a orașului

Articolul următor

BRK Financial va intermedia obligațiunile Qualis Properties

Citește și:
Antrepriza Construcții și Instalații (ACI) și producătorul Holcim România au dezvăluit felul în care a luat ființă noul pod din Cluj-Napoca.
Citeste mai mult

Cum s-a născut primul pod alb din Cluj

Tehnologia noului podului care va uni cartierele Grigorescu și Mănăștur a fost explicată de producător și de constructorul…
Zi de Zi știri economice:
Total
11
Share