Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Linia de 400 kV Cernavodă – Stâlpu, construită de Electromontaj și Romelectro

Construirea noii linii electrice aeriene Cernavodă – Stâlpu, obiectiv de interes național cofinanțat din fonduri europene, avansează într-un ritm accelerat, a anunțat conducerea societății de stat Transelectrica.

Asocierea Electromontaj SA – Electromontaj Cluj – Romelectro execută lucrările de construire a liniei de pe teritoriul județelor Constanța, Ialomiţa și Buzău. Pe șantier se lucrează simultan la construirea fundațiilor, asamblarea stâlpilor și montarea conductorului, în șapte puncte de lucru, cu 300 de muncitori zilnic.

Obiectivul de infrastructură, o investiție de 75 de milioane de euro, esențială pentru consolidarea securității energetice a României, este un proiect de interes comun la nivel european, care beneficiază de cofinanțare nerambursabilă de 27 de milioane de euro prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei.

Acesta face parte din Coridorul Nord-Sud de interconexiuni de energie electrică din Europa Centrală și din Europa de Sud-Est și are rolul de a consolida secțiunea dintre coasta de vest a Mării Negre și restul sistemului european. Proiectul complet are ca termen de implementare luna mai 2022.

Termenul de finalizare a noii linii electrice aeriene este decembrie 2021, iar la această dată gradul de realizare este de 60%. Traseul liniei proiectate are 160 km și străbate teritoriul a trei judeţe: Constanța (6 km, cu dublu circuit), Ialomiţa (94 km, cu dublu circuit; 5 km cu simplu circuit) și Buzău (54 km cu dublu circuit), cu 22 de unităţi administrativ teritoriale.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Anii Drumeției: 1,5 milioane de lei pentru promovarea ecoturismului în județul Sibiu

Articolul următor

Institutul Raluca Ripan a scos produse cu feromoni pentru silvicultură

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share