Sibiu Turism Ultimele stiri

Anii Drumeției: 1,5 milioane de lei pentru promovarea ecoturismului în județul Sibiu

Consiliul Județean Sibiu alocă 1.500.000 RON pentru prima etapă a programului pilot de promovare a ecoturismului în județul Sibiu, “Anii Drumeției”. Scopul programului este de a promova județul Sibiu ca destinație atractivă pentru ecoturism, de a regenera infrastructura de drumeție din județ și de a valorifica resursele naturale prin intermediul activităților non-intruzive, prietenoase cu mediul înconjurător.

„Programul `Anii Drumeției` a venit de la nevoia de a adapta strategia de promovare turistică a județului Sibiu la actualul context global. Distanțarea socială, limitarea călătoriilor, nevoia oamenilor de a ieși în natură, de a aprecia lucrurile simple cum ar fi o plimbare în aer liber, a reprezentat pentru noi o oportunitate de a valorifica patrimoniul natural pe care îl are județul Sibiu. În următorii ani vom aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii turistice de drumeție existente, identificarea de noi trasee turistice și promovarea lor într-o platformă comună, de referință pentru ecoturismul din județ și, mai ales, stabilirea unui cadru legal care să permită protejarea naturii.” (Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu)

Programul „Anii Drumeției” este gândit pe o perioadă de 2 ani, 2021-2022, și va cuprinde întreg județul Sibiu. Acțiunile incipiente se vor concentra în jurul îmbunătățirii oportunităților de practicare a activităților de ecoturism precum: drumeția, cicloturismul, plimbările ecvestre, observarea florei și a faunei, tururi culturale; accentul fiind pus pe orice activitate practicată în aer liber, diminuarea perturbărilor prin accesul necontrolat cu mijloace motorizate și depozitarea ilegală a deșeurilor.

În acest sens, anul acesta va fi alocat un buget de 1.500.000 Lei destinat pentru refacerea infrastructurii turistice a traseelor vizate pentru intervenție în anul 2021, efectuarea studiilor de fezabilitate pentru identificarea de noi trasee propuse pentru a fi amenajate în anii următori, omologarea unor trasee existente, acoperirea costurilor operaționale și de promovare a infrastructurii turistice și a operatorilor turistici din județ care activează în domeniul ecoturismului. La acest buget se adaugă sumele alocate pentru Agendele Județului, care vor avea anul acesta ca temă transversală promovarea valorilor naturale din județul Sibiu.

Cea mai mare parte din acest buget se alocă Asociației Județene de Turism Sibiu (AJTS) care va fi structura suport de implementare, în cadrul căreia va funcționa echipa de management și implementare a Programului, precum și către instituții din subordinea Consiliului Județean Sibiu precum Salvamont, care are atribuția de întreținere a potecilor turistice sau Direcția Drumuri și Poduri pentru realizarea de locuri de popas și parcări verzi pe drumurile județene pitorești. În cadrul AJTS, Implementarea programului va fi realizată de un grup independent de specialiști ce urmează să fie contractați în perioada următoare. Una dintre așteptările de la această echipă va fi și atragerea de fonduri și din alte surse decât cele publice, având în vedere potențialul ca dezvoltarea drumeției să reunească în jurul său factori de interes și din sectorul privat.

Implementarea programului va fi realizată de un grup independent de specialiști

Consiliul Județean Sibiu a organizat încă de la sfârșitul anului trecut un grup de lucru care a reunit instituțiile din subordine cu atribuții și implicații în turism și infrastructură, reprezentanți ai AJTS și specialiști în turism, comunicare și management de proiect, pasionați de drumeții montane, de promovarea valorilor tradiționale, a zonelor rurale și a mijloacelor de transport prietenoase cu mediul. Din cadrul acestui grup de lucru a fost selectată o echipă de proiect care va asigura managementul și implementarea Programului, coordonată de Sergiu Olteanu. Din echipă mai fac parte: Monika Tompos, Cristian Cismaru, Simina Manea, Sandy Stancu, Lucia Sevestrean și Lorand Peter.

„Lansarea oficială a programului este programată pentru sfârșitul lunii mai, moment în care vom prezenta, pe larg, obiectivele anuale și etapele implementării. Tot atunci vom detalia situația traseelor vizate pentru intervenție și destinația acestora, în funcție de oportunitățile pe care le oferă pentru practicarea activităților specifice ecoturismului.” (Sergiu Olteanu – manager de proiect)

Related posts

Compania unui sătmărean construiește casele milionarilor din Londra. Ciorba Construction, premiată cu aur de o organizaţie susţinută de Guvernul Marii Britanii

redactia

Domul Romano-Catolic din Timișoara, Muzeul Mineritului din Petroșani și Castelul Corvinilor din Hunedoara sunt reabilitate cu fonduri europene

Robert Bloancă

Parcare subterană de 2.500 de metri pătrați în centrul istoric al Timișoarei. Primăria caută investitor privat

redactia

Grupul german Kärcher a realizat aspiratoare de 60 mil. euro la Curtea de Argeş

redactia

Asaltul caselor pasive. Apare o nouă unitate de producție în Ardeal

Nora Dumitrescu

Lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, aproape finalizat de Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Alexandru Giboi a fost ales Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

redactia

Fermierii vor putea sacrifica mieii de Paște și în ferme, în anumite condiții

Traian Dan

Un restaurant din Cluj, cel mai bun din România

Nora Dumitrescu

Previziuni 2020. Ce investiții au fost promovate la Expo Real München 2019?

Ionut Oprea

Proiectele de business ale județului Cluj, de sute de milioane de euro

Nora Dumitrescu

33% din lucrările la zidurile Cetății Oradea, efectuate

Ligia Voro

Secretele „Rețetei Bolojan în administrație”

Traian Dan

Dürkopp Adler, investiții mari în producție

redactia

Bonusuri pentru orădenii care își plătesc taxele și impozitele online

Traian Dan

„Creșterea afacerilor prin internaționalizare și inovare” – eveniment pentru companiile din Hunedoara

Papuc Irina

Cel mai mare accelerator de ecotehnologii din lume, InnoEnergy, are un nou hub de reprezentare în România

Ligia Voro

AFI Europe inaugurează AFI Park Brașov și întâmpină noii chiriași: Siemens și NTT Data

Ionut Oprea

A crescut valoarea voucherelor la Programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Traian Dan

David Ciceo, în urma investiției de 3 mil. euro în Aeroportul Cluj: ”Suntem pregătiți pentru intrarea în Schengen”

redactia

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (5) Domeniile Boieru de la Ciumbrud

Ion Surdu

Record de descărcări pentru aplicațiile de videoconferințe – 62 de milioane într-o săptămână

Ion Surdu

Oradea va avea un Centru de excelență pentru învățământul dual

Traian Dan

Cele mai bune restaurante din România, conform Gault&Millau

Ligia Voro

Leave a Comment