Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sala de sport polivalentă din Oradea va fi gata la sfârșitul lunii iulie

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila au luat, vineri – 9 aprilie 2021, pulsul lucrărilor la săla de sport polivalente din Oradea. Construcția, ridicată pe amplasamentul fostei piețe vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping va avea o capacitate de 5.000 de locuri. Lucrările sunt finalizate în proporție de 82%, urmând ca sala să fie predată beneficiarului, respectiv municipalității, la finalul lunii iulie.

Până acum, în cadrul lucrărilor s-au finalizat structura de beton, structura metalică șarpantă, gradenele din beton, compartimentările interioare din BCA și ghips carton, s-a montat tâmplăria Cortina etc. De asemenea, instalațiile electrice și sanitare au fost finalizate și au fost turnate șapele în proporție de 50%.

Cseke Attila a vizitat de două ori șantierul Sălii polivalente din Oradea de când este ministru

La fața locului au fost livrate în totalitate și scaunele din tribuna fixă și gradenele retractabile, dar și ușile metalice și cele rezistente la foc.

Prezent pe șantier, ministrul Cseke Attila a precizat că lucrările sunt în grafic, iar investiția va fi gata în vara acestui an.

Am inspectat astăzi, împreună cu domnul primar Florin Birta, lucrările la noua Sală Polivalentă din municipiul Oradea, care are un grad de execuție de 82%. Mobilizarea contructorului este bună, se vede, și de la ultima vizită s-a avansat bine, s-a avansat frumos. Este o investiție de 120 de milioane de lei a Ministerului Dezvoltării în partea de infrastructură a Sălii Polivalente, la care se adaugă partea de finanțare a municipiului Oradea pe tot ceea ce înseamnă rețea edilitară și parcările adiacente a acestei Sălii Polivalente. E o investiție necesară pentru orădeni, pentru Oradea, pentru județul Bihor și am asigurat constructorul că avem sursele financiare necesare pentru a plăti execuția lucrărilor până la finalizare”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Primăria Oradea va suporta aproximativ 20% din valoarea totală a lucrărilor, asigurând integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: drumurile de acces, parcările aferente, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică) și parcul din jurul sălii.

Vreau să vă comunic că a fost finalizată procedura de atribuire a lucrărilor pentru amenajările exterioare, parcări și accese, urmând ca, până în data de 20 aprilie, dacă nu avem contestații, să semnăm contractul de execuție a lucrărilor, astfel încât undeva la finalul verii – începutul toamnei, să finalizăm partea exterioară și să putem da în folosință atât Sala Polivalentă cât și exterioarele”, a spus primarul Florin Birta.

Contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L și Trameco S.A în calitate de antreprenor a fost semnat în februarie 2018.

Total
11
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Valoarea schimburilor comerciale dintre Ungaria și România, 8 miliarde de euro

Articolul următor

Jumătate dintre banii Sălajului se vor duce pe investiții

Citește și:
Citeste mai mult

Tenaris și-a fixat strategia pentru România

Grupul metalurgic cu fabrică la Zalău se va concentra pe competitivitatea produselor, siguranța angajaților și protecția mediului. “Un…
Zi de Zi știri economice:
Total
11
Share