Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul își face parc industrial și complex turistic

Zona Metropolitană Zalău va avea parc industrial și complex turistic la Porolissum, conform strategiei județene a Sălajului.  

Președintele Consiliului Județean (CJ) Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a avut o întâlnire cu primarul Zalăului, Ionel Ciunt, pentru a stabili un parteneriat între cele două instituții în vederea dezvoltării zonei metropolitane a reședinței de județ.

Acordul prevede construirea unui parc industrial, pentru atragerea de investitori, crearea de noi locuri de muncă și creșterea potențialului turistic al arealului. ”Ne dorim să înființăm un muzeu al satului, în zona Castrului Roman Porolissum, și împreună cu Primăria Zalău să construim un nou drum de legătură cu complexul arheologic de la Moigrad”, precizat președintele CJ Sălaj.

Instituția a aprobat proiectul de hotărâre privind constituirea fondului la dispoziţia CJ din cota de 6% din impozitul pe venit, repartizarea acestuia și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate finanţării drumurilor județene și comunale pe unități administrativ-teritoriale, 2021.

”Pentru împărțirea celor 27 de milioane de lei din cota de 6% din impozitul pe venit, am aplicat aceleași criterii ca în anii precedenți: excedentul fiecărei unități administrativ teritoriale, execuția pe fiecare UAT în 2020, separat pe secțiunile funcționare și dezvoltare. Toate acestea au fost coroborate cu nivelul încasărilor la bugetele locale și numărul de locuitori. În 2021, punem accentul pe dezvoltare, nu pe funcționare”, a transmis vicepreședintele Robert Istvan Szilagy.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Shoppingul online - cea mai buna metodă din prezent pentru a achiziționa băuturi alcoolice!

Articolul următor

12 șosele de mare viteză din zona Transilvaniei, finanțate prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share