Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua de gaze naturale a Clujului se extinde spre Mureș

Nouă localități din județul Cluj vor beneficia de gaze naturale, jumătate dintre ele, adică prima fază, printr-o investiție realizată din  fonduri europene. 

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de înființare a sistemului de distribuție a gazelor naturale în patru sate ale comunei Mociu, respectiv Ghirișul Român, Turmași, Boteni și reședința Mociu.

„Introducerea gazului va spori atractivitatea acestor localități din punct de vedere investițional, iar confortul locuitorilor va crește semnificativ. Vom acorda tot sprijinul necesar procesului de extindere a rețelelor de alimentare cu gaze naturale a satelor din județul Cluj”, a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj. Pe raza acestei comune, cu excepția unei porțiuni din satul Crișeni, nu există o rețea de gaze naturale.

Locuitorii folosesc pentru încălzirea locuințelor și prepararea apei calde combustibili solizi, lemne și cărbuni, dar și butelii cu gaz lichefiat, plite, pe alocuri panouri solare. Sistemul de distribuție a gazelor naturale existent pe teritoriul comunei Frata va fi extins spre nord, prin satul Crișeni, către celelalte patru sate componente ale comunei Mociu, vizate în această etapă.

Noul sistem de distribuție a gazelor naturale se va întinde pe 42 km și va cuprinde 874 de racorduri la consumatori. Investiția este prevăzută a fi realizată din fonduri europene, în urma demersurilor realizate de Primăria Mociu.

Pe parcursul acestui an va avea loc pregătirea documentațiilor tehnice și a cererii de finanțare urmând ca din 2022, după aprobarea proiectului, să fie demarată licitația pentru execuția lucrărilor. În cea de-a doua etapă, Primăria Mociu va pregăti documentațiile tehnico-economice pentru introducerea gazelor naturale și în celelalte sate: Chesău, Crișeni, Falca, Roșieni și Zorenii de Vale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nooka Space, lansare și producție în România

Articolul următor

Provocări și soluții în implementarea proiectelor de investiții - eveniment online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share