Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Umbrărescu primește 0,5 miliarde euro să facă autostrada Cluj-Sălaj

Asocierea controlată de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu va încasa 2,45 miliarde de lei pentru a realiza două tronsoane ale Autostrăzii Transilvania (A3)

Zeci de utilaje ale asocierii Spedition UMB – Tehnostrade au început decopertarea și excavarea dealurilor de la Nord-Vest de Cluj-Napoca. Asociația Pro Infrastructură (API) a publicat o filmare din dronă cu cele două loturi în construcție. Asocierea a demarat construirea a două tronsoane, de la Nădășelu la Zimbor și apoi la Poarta Sălajului.

„Antreprenorul general UMB pregătește terenul pentru excavații și foraje pe dealurile transilvănene. Suntem la a treia încercare de construire, după rezilierea cu Bechtel și abandonul celor de la Maltauro. Lucrările vor dura minium trei ani din cauza reliefului dificil. Vor fi construite 26 de poduri și viaducte cu diferite lungimi, săpate zeci de deblee la 20-30 m adâncime medie, unul ajungând la 75 m”, precizează API.

Tronsonul Nădășelu – Zimbor (30 km) va costa 1,39 miliarde de lei, iar Zimbor – Poarta Sălajului (12 km), 680 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, ambele fiind programate spre finalizare în trimestrul III din 2023. Lucrările de execuție la lotul Zimbor – Poarta Sălajului au întârziat deoarece UMB nu putea să intre pe șantier până nu se rezolvă exproprierile.

Între timp, constructorul român a intrat pe tronsonul vecin, de 30 km, Nădășelu – Zimbor. Ministerul Transporturilor a propus exproprierea a 1.001 de imobile pentru construirea tronsoanelor din A3 dintre cele două județe. Valoarea estimată a despăgubirilor este de 4,7 milioane de lei.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea sa totală fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Plusvaloare pentru fermierii români, cu asigurări “chibzuite” de la Summit Agro

Articolul următor

Transavia – avans de peste 10% și locul 4 în clasamentul celor mai valoroase portofolii de mărci publicat de Brand Finance®

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share