Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ghizii turistici din Timișoara s-au organizat într-o breaslă și realizează tururi pentru localnici

De curând, la Timișoara a fost înființată o nouă organizație profesională, cea a ghizilor turistici. Confruntată cu o scădere a ”clienților”, aceștia s-au reorientat spre localnici, pentru care organizează tururi prin oraș, deja extrem de apreciate de beneficiari.

Proaspăt înființată, Breasla Ghizilor din Timișoara a finalizat cu succes primul eveniment organizat de asociație anul acesta. ,,Turul Cartierului Cetate” a avut loc sâmbătă, 10 aprilie, în cadrul acțiunii 27 de timișoreni au participat alături de ghizii Breslei la trei tururi ghidate care i-au purtat prin trecutul Cetății Timișoara și al personalităților care au trăit în aceste locuri de-a lungul celor mai bine de șapte secole de existență a orașului,

Limitate din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii Covid 19 la nouă persoane plus un ghid, grupurile au pornit pe traseu la intervale de jumătate de oră începând cu ora 15.30.

,,Breasla ghizilor își propune să facă din aceste tururi o inițiativă permanentă. Fiecare timișorean sau vizitator al Timișoarei să știe că în fiecare sâmbătă se va desfășura un tur ghidat realizat de un ghid profesionist la care ar putea participa” a declarat Ludovic Satmari, președintele Asociației Breasla Ghizilor. 

Asociația Breasla Ghizilor consideră că inițierea acestor tururi era o necesitate în oferta turistică a Timișoarei în perspectiva anului 2023 când orașul nostru va fi Capitală Europeană a Culturii.

Nu în ultimul rând, dorim să îi câștigăm de partea noastră pe toți timișorenii: pentru a putea să ne promovăm orașul turiștilor, trebuie ca în primul rând noi să credem în valoarea lui! Pentru a putea să ne promovăm orașul turiștilor, trebuie ca în primul rând noi să credem că avem ce promova! Noi, ghizii de turism, ne-am convins deja că trăim într-un loc extraordinar care nu e cu nimic mai prejos decât destinațiile turistice celebre. Acum trebuie doar să îi convingem și pe ceilalți că avem ce arăta vizitatorilor”, mai spun reprezentanții asociației.

Începând cu săptămâna aceasta, oferta de tururi a Breslei Ghizilor se va diversifica odată cu introducerea tururilor tematice în ziua de duminică. Primul astfel de tur fi dedicat ,,Timișoarei evreiești”. La fel ca în cazul tururilor din zilele de sâmbătă, participarea la aceste tururi va fi posibilă în limita locurilor disponibile și numai în urma unei rezervări făcute în prealabil pe pagina de Facebook a Breslei Ghizilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Județean Timiș pornește în 2021 cu un buget de 655 de milioane de lei

Articolul următor

Liebrecht & wooD anunță debutul vânzărilor pentru Liziera de Lac

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share