Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Județean Timiș pornește în 2021 cu un buget de 655 de milioane de lei

Noul buget al județului Timiș a fost aprobat de plenul consiliului județean. Suma de 655 de milioane de lei a fost stabilită pentru a fi împărțită, în ceea ce noua conducere a instituției a anunțat că va reprezenta reorientarea finanțelor dinspre cheltuielile de funcționare spre cele cu investiții.

Noii șefi de la Consiliul Județean Timiș spun că strategia bugetară se schimbă total, iar de la insistarea pe cheltuielile de funcționare se trece pe cele de investiții.

”Traversăm o perioadă dificilă, marcată de scăderi economice, cu o influență mai mare ca cea din 2008. Abordarea este să avem un buget care să promoveze cheltuirea responsabilă a banului public, cu stimularea investițiilor. Am dorit ca prin modificarea organigramei să promovăm managementul profesionist. Vom continua și cu modificările din organigrama structurilor subordonate, DGASPC, muzee, Centrul de Artă. Aceste principii vor duce la eficientizare și promovarea investițiilor. Rolul unui buget orientat pe investiții e necesar pentru relansarea economiei. Eu cred sincer că modelul creșterii României bazată pe consum, pe produse de import, trebuie schimbat. De aici am plecat când am purces la elaborarea bugetului. Doar prin investiții putem vorbi de relansarea economiei”, a spus Nica.

El a vorbit și despre principalele investiții care vor fi susținute de CJT: extinderea drumului de legătură Timișoara – A1, prin Dumbrăvița, continuarea șantierului, continuarea lucrărilor pentru extinderea la patru benzi a drumului dintre Timișoara și Moșnița, extinderea drumului dintre centura de ocolire a Timișoarei și Aeroport, lucrările la canalul Bega pentru asigurarea navigației, respectiv a pistei de biciclete spre Serbia. Dintre proiecte nu lipsesc o nouă maternitate, un bazin de înot ridicat în cadrul unui proiect pilot la Jimbolia.

Din totalul celor 655 de miloane de lei disponibile în buget, 338 de milioane de lei pentru cheltuieli de funcționare, respectiv 317 milioane de lei pentru dezovoltare. Managerul județului, Marian Constantin Vasile, se vor reduce cheltuielile pentru serviciile de mentenanță, cele juridice, respectiv pentru organizarea serviciilor GDPR. El a vorbit despre reducerea sumelor pentru IT și comunicații, chiar dacă digitalizarea este laitmotivul noii administrații. Ca o noutate, CJT vrea să intre pe piața liberă a utilităților, în sensul că ar putea fi negociat un contract în care să fie incluse toate instituțiile din subordine în același contract. Totodată, și paznicii din aceste instituții ar trebui să se gândească la o altă carieră, pentru că, treptat, vor fi înlocuiți cu camere de filmat. Totul, pentru eficientizarea activității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Flota de autobuze hybrid a Oradiei a fost completată cu încă nouă autobuze

Articolul următor

Ghizii turistici din Timișoara s-au organizat într-o breaslă și realizează tururi pentru localnici

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share