Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Flota de autobuze hybrid a Oradiei a fost completată cu încă nouă autobuze

Sâmbătă, 10 aprilie, au sosit în Oradea şi ultimele nouă autobuze Mercedes Citaro Hybrid noi achiziționate de către municipalitatea orădeană.

Cele 15 autobuze Mercedes Citaro Hybrid au sosit la Oradea mai repede cu șase luni decât fusese prevăzut în contractul semnat la 3 august 2020 între municipalitate și Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania SRL. Potrivit contractului, termenul de furnizare a autobuzelor hibrid era de 14 luni, adică până în octombrie 2021, ele fiind livrate în perioada 10 martie – 10 aprilie 2021.

Cele nouă autobuze sosite în weekend au fost prezentate luni în Piața Unirii.

Conform spuselor primarului Florin Birta, cele 15 autobuze noi, care îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, sunt echipate cu un sistem de propulsie hibrid (motor diesel cu aspiraţie liberă întrunind standardul de emisii EURO-6 și motor electric). Autobuzele au o lungime de 12 metri, de asemenea noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Totodată, autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil. Primul autobuz hibrid a ajuns la Oradea pe 10 martie, 5 dintre ele au fost livrate pe 25 martie, iar restul de 9, în 10 aprilie.

22 de autobuze şi 20 de tramvaie noi

Alte șapte autobuze au mai ajuns în Oradea anul trecut, pe un alt program România-Ungaria, realizat în colaborare cu Zona Metropolitană Oradea – şase autobuze Euro 6 și un autobuz hibrid, astfel că în acest moment vom avea în circulație 22 de autobuze noi, care vor asigura confortul orădenilor care circulă cu transportul în comun. La o oră de vârf, într-o zi în Oradea avem aproximativ 70 de autobuze care sunt pe traseu, adică o treime din flota de autobuze pe care o avem au fost înnoite cu aceste autobuze noi. Avem în achiziție proiecte, tot pe fonduri europene, cu cele 20 de tramvaie Astra Impero; 12 dintre ele au ajuns până în acest moment în Oradea, urmând ca până în luna septembrie să ajungă și diferența de 8 tramvaie, astfel că până la finalul acestui an să avem 20 de tramvaie noi în Oradea”, a declarat primarul.

Valoarea contractului de achiziție a autobuzelor (fără TVA) este de 22.564.425 lei, termenul de livrare fiind de 14 luni. Sursa de finanțare este Programul Operațional Regional 2014-2020, finanțarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a municipalității este de 2%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea Babeș-Bolyai intră într-un proiect european de antreprenoriat

Articolul următor

Consiliul Județean Timiș pornește în 2021 cu un buget de 655 de milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share