Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se pregătesc exproprierile de Sălaj pe Autostrada Transilvania

Șase primării din județ vor face preparativele în vederea procesului de expropriere de pe tronsoanele unde se va lucra la Autostrada Transilvania (A3).

Primarii Bogdan Bercean (Meseşenii de Jos), Istvan Kovacs (Crasna), Istvan Bernath (Boghiş), Radu Mate (Nuşfalău), Laszlo Markus (Ip) şi Ioan Şumălan (Marca) s-au întâlnit cu prefectul Toma Dari şi cu mai mulţi topografi pe subiectul întocmirii documentaţiilor cadastrale şi a evaluării imobilelor de pe raza judeţului, afectate de coridorul de expropriere al secţiunii 3B Mihăieşti – Suplacu de Barcău.

Instituţia Prefectului Sălaj a găzduit o întâlnire de lucru vizând întocmirea documentaţiilor cadastrale şi evaluarea imobilelor de pe raza judeţului afectate de coridorul de expropriere al secţiunii 3B, din cadrul A3 Braşov – Cluj – Oradea, potrivit Sportul Sălăjean.

La întâlnire au mai fost prezenţi suprefectul Virgil Ţurcaş, reprezentanţi ai prestatorului de servicii topografice şi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sălaj. Discuţiile au vizat problemele existente în identificarea proprietarilor şi a actelor de proprietate pentru suprafeţelor de teren de pe traseul autostrăzii ce urmează a fi expropriate, prestatorul solicitând sprijin primarilor.

“Trebuie să înţelegem cu toţii că autostrada este un obiectiv de interes național, iar pentru asta trebuie să lucrăm şi sâmbăta sau duminica, dacă este nevoie. Vă rog să trataţi cu maximă seriozitate acest subiect şi să fiţi pârghiile necesare în finalizarea documentaţiilor cadastrale pentru exproprieri. Orice problemă întâmpinaţi vă stăm la dispoziţie pentru ajutor şi vă asigurăm de sprijinul nostru”, a precizat prefectul.

“Luând în considerare că în perioada imediat următoare vor începe lucrările de exproprieri, în vederea executării lucrărilor de construire la autostradă, recomandăm tuturor proprietarilor care dețin terenuri în secțiunea afectată de această lucrare, să nu demareze lucrări agricole de nici un fel”, a transmis Primăria Nușfalău.

Documentaţiile întocmite de prestatorul de servicii topografice vor sta la baza unei hotărâri de guvern vizând exproprierea tuturor suprafeţelor de teren de pe tronsoanele din Sălaj ale A3.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turiștii din Transilvania, așteptați în Delta Dunării. Discuții despre lansarea cursei aeriene Arad-Tulcea

Articolul următor

Brânzeturile de Țaga, promovate la nivel european

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share