Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turiștii din Transilvania, așteptați în Delta Dunării. Discuții despre lansarea cursei aeriene Arad-Tulcea

Lansarea unei curse aeriene Arad-Tulcea ar facilita descoperirea zonei Deltei Dunării de către turiștii din Transilvania, dar și de către cei din Ungaria. Mai multe autorități publice și organizații de promovare a turismului în Delta Dunării vor să pună bazele unui parteneriat în acest sens.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a orgazinat recent o întâlnire de lucru, în format online, privind oportunitatea accesării pieței turistice din Transilvania și din Ungaria printr-o bază operațională a companiei aeriene Blue Air în Arad.

„Astfel, s-au pus bazele unui parteneriat între Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea și Consiliul Județean Arad, Aeroportul Internațional Arad, la care se alatură agențiile de turism din Tulcea. În cel mai scurt timp, turiștii români și străini vor putea accesa destinația Delta Dunării mult mai rapid și mai facil, prin curse aeriene regulate Blue Air între Arad și Tulcea”, a anunțat organizația.

Solicitat de Transilvania Business, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, ne-a spus că acest parteneriat va fi benefic atât pentru descoperirea zonei din Delta Dunării, cât și pentru locuitorii Aradului, respectiv a zonei de vest a țării.

„Ne dorim să realizăm un astfel de parteneriat cu un beneficiu si pentru locuitorii zonei Tulcea, și pentru locuitorii Aradului, și a zonei de vest a țării. Poate fi un parteneriat reciproc avantajos care să cuprindă inclusiv schimburi de experiență în administrație, turism, promovarea specificului local. Aradul este oraș partener cu Timișoara, Capitală Europeană a Culturii in 2023; avem un turism istoric, cultural si gastronomic atractiv, diferit față de tot restul României; avem un mediu de afaceri dinamic, care creează oportunități în domeniul serviciilor. Pe de altă parte, îmi doresc să putem oferi arădenilor posibilitatea de a accesa mai ușor Delta Dunării și zona de litoral, în condițiile în care multi sunt tentați ca, datorită proximitătii geografice, să își petreacă concediile în occident”, ne-a spus președintele CJ Arad.

Referitor la perioada în care poate fi lansată cursa aeriană și costul biletului, Iustin Cionca a precizat că în acest moment există discuții cu Aeroportul Arad pentru identificarea unui operator aerian care să susțină curse interne din această vară sau toamnă, „fără să avem în acest moment o estimare a costului biletului”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clusterul Agro Transilvania, recertificat Gold

Articolul următor

Se pregătesc exproprierile de Sălaj pe Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share