Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum să împrospătezi aerul locuinței cu ajutorul tendințelor designului interior din 2021?

 

După cum probabil știi deja, nu este nevoie să redecorezi întreaga locuință pentru adoptarea trendurilor actuale. Este îndeajuns să adaugi câteva elemente sau accesorii care vor oferi un aer proaspăt oricărei încăperi.

 

Trendurile acestui an au în vedere folosirea unor culori puternice, dar temperate de nuanțe „cuminți”, utilizarea materialelor naturale, prietenoase cu mediul și un joc cât mai îndrăzneț al texturilor, care să îți reflecte caracterul și personalitatea. Se concentrează, în principal, pe crearea unui spațiu funcțional, dar plin de căldură, care să relaxeze și să ofere confort, în ciuda problemelor cu care omenirea se confruntă în prezent.

Iată 3 tendințe care te vor ajuta să împrospătezi aerul locuinței tale:Materiale naturale

 

 

Printre principalele materiale naturale pe care le poți folosi, se numără: piatra, metalul, sticla, lemnul, ratanul și bambusul. Toate acestea sunt folosite pentru a te ajuta să te simți mai aproape de natură, să îți ofere o pauză de la haosul urban. Mai poți adăuga plante de interior (alege unele care purifică aerul) și elemente decorative inspirate din mediul natural, precum tapetul floral. Când vine vorba despre țesături, alege bumbacul, lâna, inul și mătasea. Fibrele naturale trebuie să se regăsească în perdele, draperii și, mai ales, în așternuturile de pat.

 

  • Elemente în culori calde

Prezența culorilor vii în locuință este importantă, întrucât ele te vor face să te simți mai energizat, optimist și vesel. Au puterea de a schimba radical atmosfera, în special în cazul încăperilor care au parte de multă lumină naturală. Spre exemplu, poți alege un covor de pe Hornbach.ro într-o culoare caldă, o vază galbenă pentru sufragerie sau un lampadar portocaliu pentru dormitor. Dacă vrei să te „joci” cu mai multe nuanțe ale unei culori, este necesar să ai grijă să nu încarci prea mult spațiul. Cromatica unei camere nu trebuie să obosească privitorul, ci să îi ofere un sentiment de bună dispoziție. Culorile puternice vor fi temperate cu ajutorul unor culori neutre sau reci, precum e combinația galben-gri.

 

  • Mobilier multifuncțional

Nevoia pentru acest tip de mobilier a devenit din ce în ce mai evidentă în decursul pandemiei, când locuința s-a transformat și în birou sau loc pentru desfășurarea orelor online ale copiilor. Această nevoie a dus la crearea unor piese de mobilier practice, multifuncționale. Deși sunt preferate în special de către persoanele care nu dispun de mult spațiu, pot fi folosite și de către persoanele care locuiesc în spații mari. În plus, mobilierul care îndeplinește mai mult de o singură funcție reprezintă o modalitate prin care pot fi economisiți bani atunci când vine vorba de redecorare. O masă pliabilă chic, în stil minimalist, poate avea rolul unui birou în timpul orelor de lucru, iar în timpul weekendului poate deveni masa perfectă pentru terasă.

 

Așadar, cu ajutorul acestor mici schimbări pe care le poți face, vei reuși să ai o locuință modernă. Totuși, integrează doar elemente care se potrivesc cu restul obiectelor dintr-o anumită încăpere, pentru a nu strica echilibrul estetic și cromatic. Nu uita să ții cont de propriul caracter și alege să îți împrospătezi aerul casei cu lucruri care te reprezintă!

 

Sursa foto: shutterstock.com

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Traseul Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului se extinde după 20 de ani

Articolul următor

Poziția BNR vizavi de monedele virtuale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share