Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traseul Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului se extinde după 20 de ani

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului, județul Sibiu, ajunge pentru prima oară după 20 de ani și în direcția Cornățel – Cașolț.

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe Drumul Județean 106 intersecție cu Drumul Județean 104G a fost reabilitată de către Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu, care a venit astfel în sprijinul Asociației Prietenii Mocăniței.

“Redeschiderea acestei treceri la nivel reprezintă îndepărtarea primului obstacol din calea reparației liniei Mocăniței către Sibiu, deschizându-ne calea pentru trenurile de lucru necesare lucrărilor la linie pe sectorul Cornățel-Cașolț, pentru prima dată după închiderea liniei de către CFR, în anul 2001. Dacă restul provocărilor până la Cașolț le putem rezolva cu forțe proprii, această trecere la nivel ne-ar fi fost imposibil să o restaurăm, motiv pentru care suntem recunoscători Consiliului Județean Sibiu și societății Drumuri și Poduri SA Sibiu pentru promptitudine.”, a declarat Mihai Blotor, președintele asociației Prietenii Mocăniței.

Noul tronson va fi inaugurat de Asociația Prietenii Mocăniței sâmbătă, 17 aprilie, în prezența președintei Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean. “Mocănița este unul dintre elementele de patrimoniu cultural ale Județului Sibiu pentru salvarea căruia mobilizarea a fost un exercițiu exemplar de reziliență, de-a lungul multor ani. Fiecare pas contează. Ne bucurăm că am putut contribui la deschiderea unui nou traseu. Pentru turismul județului Sibiu înseamnă un potențial nou de dezvoltare și știm cu toții că avem mare nevoie de asta”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Sâmbăta trecută a avut loc prima cursă. Doritorii de o experiență inedită au putut să-și lase mașinile la Cornățel, au călătorit cu trenul de ora 10:25 la Hosman, s-au bucurat de mai multe activități la biserica fortificată, Moara Veche și meșteșugarii locali, iar apoi au luat trenul înapoi spre Cornățel la ora 16:00.

Astfel, conform Asociației, mocănița va circula în fiecare weekend între Hosman și Cornățel, cu două curse dus-întors pe zi. Prețul unui bilet dus-întors este de 25 lei adulți, respectiv 15 lei copii, se achiziționează la urcarea în tren și nu este nevoie de rezervare.

Trenul va fi compus dintr-o locomotivă diesel și un vagon deschis de călători cu o capacitate de 40 de locuri, puse la dispoziție de S.C. Calea Ferata Ingusta SRL. Mocănița va continua să circule și după luna aprilie, dar s-ar putea ca orarul de circulație să fie modificat, în funcție de cum decurge această lună de test.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consorțiile care introduc roboți în fabrici pot primi finanțări de 250.000 de euro

Articolul următor

Cum să împrospătezi aerul locuinței cu ajutorul tendințelor designului interior din 2021?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share