Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noua aerogară de la Ghimbav prinde contur

Societatea Electrogrup se află în plin șantier pentru concretizarea căii de rulare de la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG).

“Cu o suprafață construită de 1,3 milioane mp, am sistematizat și consolidat terenul din jurul pistei, pentru a asigura o capacitate portantă care să permită rularea în condiții de siguranță, a unei aeronave în situația unei ieșiri accidentale de pe pistă. Cifrele sunt impresionante: 472.059 mp teren stabilizat, 237.611 mp zona de nivelare, 600.280 mp zona de racordare la terenul existent, 950.000 mc volum de terasamente”, conform conducerii societății din Cluj-Napoca.

AIBG este o aerogară în construcție la Ghimbav, la 12 km de Brașov. Pista are 2.820 m. Pe lângă aeroport va trece viitoarea Autostradă A3. Terminalul va fi al treilea ca mărime din România, după Aeroportul Henri Coandă Otopeni și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. AIBV va costa 57 de milioane de euro.

Terminalul de pasageri va avea 11.000 mp. În 2020 s-au terminat lucrările de turnare a fundației terminalului, în august s-au montat ferestrele fațadei, iar în septembrie, acoperișul acestuia. În interiorul terminalului urmează să fie montate escalatoare, instalații de transport al bagajelor.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că lucrările de construire a terminalului au fost finalizate. Mai sunt de încheiat montarea mobilierului, instalarea echipamentelor și sistemelor care sunt necesare pentru funcționarea aeroportului, testarea tuturor componentelor, igienizarea spațiilor.

S-a prevăzut ca zona destinată parcării aeronavelor să poată primi simultan până la trei aeronave, cu posibilitatea extinderii cu până la 15 aeronave. Primul zbor comercial ar putea avea loc în iunie. CFR Intrastructură a anunțat construirea unei căi ferate (8 km), care să lege viitorul aeroport cu Gara Brașov.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Agenția de rating Standard & Poor's a îmbunătățit ratingul României

Articolul următor

Diriguitorii fondurilor UE din Ardealul de Nord, în turneu regional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Asociația Petrus Italus Trust - Alianța pentru Patrimoniul Bistrițean (APIT-APB) anunță lansarea proiectului interdisciplinar "Castel Viu - Oamenii și munca în Posmuș", o intervenție culturală în comunitatea locală din Posmuș.
Citeste mai mult

Școală de vară la Castelul Teleki din Posmuș

Asociația Petrus Italus Trust – Alianța pentru Patrimoniul Bistrițean (APIT-APB) anunță lansarea proiectului interdisciplinar “Castel Viu – Oamenii…
Citeste mai mult

Turneu de Beach Volley în Centrul Oradiei

Oradea își deschide porțile pentru a găzdui, pentru al doilea an consecutiv, prestigiosul Oradea Beach Volleyball Tournament. Între…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share