Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Victorie în instanță împotriva guvernului, pentru sălile de fitness: Închiderea acestora din cauza pandemiei e discriminatorie

O importantă societate timișoreană cu activitate în domeniul sălilor de fitness a atacat în instanță decizia de suspendare a acestor activități ca urmare a pandemiei, impusă prin intermediul unei Hotărâri de Guvern, și a reușit să câștige în instanță. Efectul deciziei judecătorești ar putea avea efect în toată țara, dacă nu va fi atacată de guvern la instanța superioară.

Oprirea activităților sălilor de sport în spații închise în localități unde incidența este mai mare de 4/1000 locuitori a fost contestată în instanță de către Smartfit Timișoara. Aceasta a atacat Hotărârea de Guvern care a blocat activitatea sportivă în zeci de localități din întreaga țară. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Justiție.

”Centrele de sănătate și sălile de sport au fost închise discriminatoriu față de alți operatori economici care desfășoară activitate în spații închise (saloane cosmetică, frizerie etc) și fără o analiză de risc punctuală. În termeni legali, avocații au demonstrat încălcarea de către Guvernul României a unor prevederi din Constituția României (e.g. art. 53, art. 108), din Legea 55/2020 și 136/2020 precum si ale Legii 24/2000 privind tehnica legislativă”, spun cei de la Smartfit.

La dosar au fost cerute de la DSP și Ministerul Sănătății situații care să demonstreze dacă au existat focare de Covid-19 la sălile de sport din județ sau din țară, iar respectivele instituții au răspuns că nu au existat și nu au fost efectuate anchete epidemiologice.

„Salut cu apreciere activitatea completului de judecată din cadrul Curții de Apel Timișoara deoarece a gestionat foarte profesionist și echilibrat dosarul, a acordat termene scurte de judecată, punând astfel în valoare dispozițiile legii contenciosului administrativ. Nutresc speranța că şi Înalta Curte de Casație şi Justiție va da dovadă de aceeaşi rapididate în soluționare şi înțelegere corectă şi justă a cauzei când va pronunța soluția definitivă urmare a căreia se vor putea redeschide sălile de fitness” a spus Paul Ciucur, avocatul celor de la Smartfit.

Decizia guvernului a fost considerată abuzivă de deținătorul societății.

„Trăim vremuri foarte tulburi în care este nevoie de intervenția instantelor pentru a putea face sport, un drept fundamental al oricărui om. Am arătat de sute de ori că mișcarea fizică este un aliat în lupta împotriva virusului, dar am fost închiși abuziv din nou și din nou până când operatorii de fitness au ajuns în pragul epuizării mentale și financiare, iar clienții stau acasă cu sănătatea șubrezită” a spus Cosmin Șorban, acționar majoritar Smartfit și reclamant în proces.

Smartfit a solicitat în contradictoriu cu Guvernul României, anularea parțială a HG nr. 348/25.03.2021, în ceea ce privește pct. 4 referitor la art. 10 punctele 1^1 și 1^2 din Anexa nr. 3 la HG nr. 293/10.03.2021, prin care se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Diriguitorii fondurilor UE din Ardealul de Nord, în turneu regional

Articolul următor

Județul Timiș are strategie în domeniul energetic. Consiliul Județean vrea transport public în localități sub 5000 de locuitori și schimbarea a zeci de mii de becuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share