Antreprenori Timiș

Victorie în instanță împotriva guvernului, pentru sălile de fitness: Închiderea acestora din cauza pandemiei e discriminatorie

O importantă societate timișoreană cu activitate în domeniul sălilor de fitness a atacat în instanță decizia de suspendare a acestor activități ca urmare a pandemiei, impusă prin intermediul unei Hotărâri de Guvern, și a reușit să câștige în instanță. Efectul deciziei judecătorești ar putea avea efect în toată țara, dacă nu va fi atacată de guvern la instanța superioară.

Oprirea activităților sălilor de sport în spații închise în localități unde incidența este mai mare de 4/1000 locuitori a fost contestată în instanță de către Smartfit Timișoara. Aceasta a atacat Hotărârea de Guvern care a blocat activitatea sportivă în zeci de localități din întreaga țară. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Justiție.

”Centrele de sănătate și sălile de sport au fost închise discriminatoriu față de alți operatori economici care desfășoară activitate în spații închise (saloane cosmetică, frizerie etc) și fără o analiză de risc punctuală. În termeni legali, avocații au demonstrat încălcarea de către Guvernul României a unor prevederi din Constituția României (e.g. art. 53, art. 108), din Legea 55/2020 și 136/2020 precum si ale Legii 24/2000 privind tehnica legislativă”, spun cei de la Smartfit.

La dosar au fost cerute de la DSP și Ministerul Sănătății situații care să demonstreze dacă au existat focare de Covid-19 la sălile de sport din județ sau din țară, iar respectivele instituții au răspuns că nu au existat și nu au fost efectuate anchete epidemiologice.

„Salut cu apreciere activitatea completului de judecată din cadrul Curții de Apel Timișoara deoarece a gestionat foarte profesionist și echilibrat dosarul, a acordat termene scurte de judecată, punând astfel în valoare dispozițiile legii contenciosului administrativ. Nutresc speranța că şi Înalta Curte de Casație şi Justiție va da dovadă de aceeaşi rapididate în soluționare şi înțelegere corectă şi justă a cauzei când va pronunța soluția definitivă urmare a căreia se vor putea redeschide sălile de fitness” a spus Paul Ciucur, avocatul celor de la Smartfit.

Decizia guvernului a fost considerată abuzivă de deținătorul societății.

„Trăim vremuri foarte tulburi în care este nevoie de intervenția instantelor pentru a putea face sport, un drept fundamental al oricărui om. Am arătat de sute de ori că mișcarea fizică este un aliat în lupta împotriva virusului, dar am fost închiși abuziv din nou și din nou până când operatorii de fitness au ajuns în pragul epuizării mentale și financiare, iar clienții stau acasă cu sănătatea șubrezită” a spus Cosmin Șorban, acționar majoritar Smartfit și reclamant în proces.

Smartfit a solicitat în contradictoriu cu Guvernul României, anularea parțială a HG nr. 348/25.03.2021, în ceea ce privește pct. 4 referitor la art. 10 punctele 1^1 și 1^2 din Anexa nr. 3 la HG nr. 293/10.03.2021, prin care se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.

Related posts

Imagination Technologies va produce, într-un nou centru la Timişoara, soft în domeniul inteligenţei artificale şi al computer vision

Robert Bloancă

Academia IMPACT, program complex de transFORMARE pentru profesori

Ligia Voro

Prima Development Group a finalizat 640 de apartamente în 2021, în Oradea și București

Traian Dan

Endava dublează numărul proiectelor din centrul de dezvoltare de la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Firmele bihorene de top premiate la gala „Topul firmelor din judeţul Bihor”

Traian Dan

Trei firme din Transilvania și Banat, în topul celor mai mari beneficiari de subvenții în agricultură

Ion Surdu

Portalul „Construim Împreună”, bursă a locurilor de muncă pentru constructori

Traian Dan

Proiect de finanţare europeană pentru 90 de idei de afaceri din Nord-Vest, lansat la Cluj

Stefana Muresan

Investitorii americani caută la Timişoara specialişti cu studii superioare pentru a se extinde în domeniul automotive

Robert Bloancă

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Nora Dumitrescu

Antreprenori, manageri și inovatori și-au dat întâlnire la Innomatch 2016 Timișoara

Nicolae Pop

Lansare: Cartea Vreau să fiu Stewardesă

Ionut Oprea

Antreprenorul care a ridicat Albalact, în acționariatul Domeniile Boieru

Stefana Muresan

UVT – apreciată afară, penalizată în țară

Stefana Muresan

Programul IMM INVEST ROMANIA, destinat garantarii creditelor, aprobat de Guvern

Stefana Muresan

Completează chestionarul Barometrului Startup-urilor din România!

redactia

BVB lansează cartea cu poveștile de succes ale celor 15 companii finaliste ale celei de-a treia ediții a programului Made in Romania

Ligia Voro

Workshop gratuit pentru antreprenori, organizat de Raiffeisen Bank la Oradea

Traian Dan

Compania Gamoni investește în sustenabilitatea procesului de producție pe termen lung

Stefana Muresan

Timișoara: Trotinete electrice pentru transport public

Stefana Muresan

Universitarii clujeni vor organiza afacerile meșteșugărești din Maramureș

Nora Dumitrescu

Un startup clujean a creat un “acvariu” anticoronavirus

Nora Dumitrescu

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, cel mai mare constructor român în 2017

Stefana Muresan

Aeroportul International Timisoara, inclus in serviciul Google Maps Indoor

Stefana Muresan

Leave a Comment