Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Produsele alimentare sârbești vor fi comercializate pe piața românească în urma semnării unui acord cu rețeaua Remarkt

Rețeaua comercială Remarkt, care deține câte un hypermarket în Oradea, respectiv Arad, dar și câteva magazine de proximitate în zona de vest a României, inclusiv Timișoara, a ajuns la un acord cu mai mulți producători din Serbia pentru importul și vânzarea de produse din această țară în magazinele proprii. Negocierile au durat un an de zile, a anunțat ambasadorul acestei țări la Bucureși, Stefan Tomasevic. Vor fi importate din țara vecină dulciuri, condimente, vinuri, carne uscată și conserve.

Conform ambasadorului, până acum au existat doar acorduri punctuale, pentru plasarea de produse sârbești în diferite magazine de pe piața românească.

”După mai multe luni de lucru la acest proiect, care presupune realizarea de legături între producătorii sârbi cu nume cunoscute și reprezentanții acestui lanț de magazine pentru plasarea mărfurilor sârbești și deschiderea pieței, acum

După mai multe luni de lucru la proiect, care a implicat realizarea de legături între producătorii de mărci sârbești de renume și a lanțului de retail românesc, pentru a comercializa bunuri, precum și a asigura participarea distribuitorilor, pentru a deschide o piață cu siguranță solicitantă, avem acum o gamă largă de produse sârbești cunoscute, care vor fi disponibile pe rafturile magazinelor”; a anunțat Tomasevic, conform agenției sârbe de presă Tanjug.

În urma acestui acord, consumatorii români vor putea achiziționa dulciuri sîrbești, condimente, vinuri, carne și produse din carne la conservă, dar și alte produsă de largă circulație.

Conform oficialului sârb, produsele sârbești ar urma să fie prezente pe piața românească înainte de sărbătorile de Paști. Ulterior, producătorilor sârbi care au semnat deja asemenea contracte li se vor adăuga și alții noi.

Rețeaua Remarkt a fost înființată din 2020 prin intermediul fostelor hypermarketuri operate sub numele de Real, de către cei de la Metro, la Arad și Oradea. Cele două hypermarketuri, respectiv cele din Constanța și Suceava, au fost singurele rămase nevândute în România, în urma cedării rețelei către cei de la Auchan. Rețeaua Remarkt este deținută de Gerardo Monzillo și Dusan Willms, cel din urmă fiind o bună perioadă director al Metro în România. Strategia Remarkt a presupus și deschiderea mai multor magazine mai mici, de proximitate, în zona de vest a României, inclusiv la Timișoara.

Numeroase produse sârbești sunt disponibile și în prezent pe piața din Timișoara, prin intermediul unor raioane specializate, în cadrul hypermarketurilor Auchan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dialoguri necesare: Totul despre pesticide. Eveniment online realizat de AIPROM astăzi, 19 aprilie, ora 19

Articolul următor

Novis Plaza va da în chirie spațiile disponibile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share