Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii din Cluj vor vinde în Muzeul Satului

Piața volantă de dinaintea sărbătorilor pascale va cuprinde producători locali de alimente, cosmetice sau jucării.

Piața “Negustorii satului” va avea loc în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei (MET), cu susținerea Asociației pentru Inovare Artistică (AIA) și a Asociației Meșterilor Populari Clujeni. Dacă la prima ediție degustarea și cumpărăturile au putut fi însoțite de momente artistice și activități în aer liber, acum diversitatea este elementul principal.

”La sfârșitul anului trecut, la prima ediție, restricțiile legate de Covid nu erau atât de aspre ca cele de față și am reușit să organizăm un eveniment mai complex, cu reprezentații artistice, diferite zone de relaxare și activități, zonă de bar și food, scena producătorilor, zone dedicate partenerilor.

De atunci, producătorilor li s-a redus drastic contactul cu clienții și consumatorii finali, vizibilitatea acestora a scăzut, drept urmare și vânzările. Pentru ei, această ieșire este o gură de aer, o șansă nouă de a se reconecta și, pentru unii dintre ei, de a-și menține business-ul pe linia de plutire”, a menționat Sorin Ailenei, președintele AIA.

Totuși, numărul producătorilor locali prezenți s-a dublat față de 2020. Vizitatorii vor putea să plece acasă cu mâncare și ingrediente locale (miere, legume, zacuscă, sarmale, dulcețuri, brânzeturi), săpunuri naturale și produse cosmetice, lumânări din ceară de soia, produse din lavandă, tricotaje, bijuterii din lut polimeric, argint sau cupru, jucării și articole pentru copii din bumbac.

Aceștia vor mai descoperi obiecte și lucrări de artă (fotografie, pictură, grafică), obiecte de decor (casă și grădină), îmbrăcăminte și accesorii, cadouri, divertisment. Scena producătorilor, unde participanții își pot prezenta micile afaceri, va putea fi vizionată și online.

Scopul evenimentului este să ofere un nou concept pentru comercializare și networking și să scurteze distanța dintre producător și consumator, dar și să crească vizibilitatea producătorilor, meșterilor și artizanilor, produselor locale și proceselor de producție. La manifestare vor fi 70 de expozanți, în perioada 22-25 aprilie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Raportul rectorului UBB: “Un an plin de provocări”

Articolul următor

Rovere Mobili a vândut peste 3.200 de articole prin magazinul online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share