Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Raportul rectorului UBB: “Un an plin de provocări”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Daniel David, a prezentat Senatului UBB raportul primului său an de mandat, care s-a suprapus cu pandemia.  

„Am plasat atunci, în 2020, candidatura mea la funcția de rector în paradigma unei universități de clasă mondială (world-class), care să exprime valorile noastre fondatoare și virtuțile care consider că trebuie să le fie asociate – tradiție (prin bun-simț) și excelență (prin raționalitate / înțelepciune) – în spiritul umanist modern al încrederii și deschiderii, pentru a genera o cultură organizațională a solidarității și cooperării, într-un cadru instituțional dominat de etică, menit să susțină apoi cu onoare și curaj misiunea noastră universitară și m-am angajat că voi fi garantul autonomiei și democrației universitare. Prin acest demers vreau să onorez aceste angajamente”, a arătat rectorul UBB.

„A fost un an plin de provocări pe toate planurile, provocări generate de preluarea responsabilității gestionării celei mai mari comunități academice din România și accentuate de pandemie, care ne-a supus unor presiuni suplimentare, ne-a obligat să ne adaptăm unor condiții speciale și, uneori, să grăbim puternic implementarea unor direcții strategice.

Universitatea a făcut față cu brio acestor provocări și am încercat să venim în întâmpinarea întregii noastre comunități, în așa fel încât nici parcursul de viață al studenților noștri, nici cel profesional al colegilor să nu fie afectate”, spune universitarul clujean.

UBB este cea mai mare universitate din țară, cu 21 de facultăți și 45.000 de studenți înscriși la licență, masterat, doctorat, formând o comunitate academică de 50.000 de persoane. Studenții prezenți în Cluj-Napoca au cheltuit, în 2015, în jur de 400 de milioane de euro, 110 milioane aparținând celor de la UBB.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Solaris va livra autobuze electrice la Sighet

Articolul următor

Producătorii din Cluj vor vinde în Muzeul Satului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share